Rosa Bertram
Rosa Bertram Better World 11 jul 2018

De eerste gezonde trekmuur (à la Febo) opent deze zomer in Nederland!

Goed nieuws! Het initiatief Health Food Wall komt met de allereerste gezonde trekmuur (ja echt, zoals Febo) van Nederland. En wel in Amsterdam. Het duurt nog héél even voor het zover is, maar eind augustus opent de eerste gezonde fastfood trekmuur ‘Health Food Wall‘ in de Kinkerstraat in Amsterdam.

Het idee is bij oprichtster Anouk Snelders om naast alle ongezonde, snelle en goedkope eetopties ook een gezonde, snelle én goedkope variant te bieden. “Waarom moet fastfood altijd ongezond zijn?”, dacht ze.

Een heuse trekmuur

De trekmuur wordt – zoals de naam als zegt – een heuse snackmuur à la Febo die je zelf na betaling kan openen. In plaats van kaassoufflees, kroketten en hamburgers, ligt de trekmuur van Health Food Wall straks vol met gezonde, vegetarische maaltijden. Je kan kiezen uit een tal van warme maaltijden en twee salades. Uiteenlopend van een bietenburger op quinoabrood, een heerlijke curry kikkererwten met couscous, gekruide zoete aardappel, tahini en limoen dressingcurry of een salade van aardbei, watermeloen, feta en huis-gemaakte hartige granola en nog veel meer lekkers en gezonds.

Alle maaltijden bij Health Food Wall zijn vegetarisch en meestal ook glutenvrij en veganistisch. “Om alle gerechten toch betaalbaar te maken voor iedereen kosten ze tussen de zeven en negen euro,” vertelt Anouk aan Bedrock.

Grijp je naar ongezond eten als je moe bent? Zo ben je de cravings te slim af

Hoe alle salades in de trekmuur vers blijven? Het trekmuur-systeem is een stuk moderner dan de algemeen bekende. Er zit een speciale luchtfiltering en ledverlichting in én de muur wordt 24/7 gekoeld. Als je (contactloos!) betaalt en het bakje opent om je maaltijd eruit te halen, dan gaat de verlichting automatisch uit. De verpakkingen zijn van bio-afbreekbaar materiaal.

Ook een werkplek

Naast de trekmuur zelf, wordt de nieuwe gezonde fastfoodhotspot ook een lunchroom. Mocht je even willen werken op je laptop, een gezonde hap willen eten en een koffie bestellen, dan ben je hier na de zomer aan het goede adres. De meeste producten worden seizoensgebonden ingekocht én zijn biologisch.
Een goede aanwinst voor Nederland!

Health Food Wall
Kinkerstraat 66a
1053 DZ, Amsterdam

Meer lezen over gezonde hotspots?

De beste verhalen in je inbox ontvangen? Meld je aan voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De eerste gezonde trekmuur (à la Febo) opent deze zomer in Nederland!
Sluiten