Redactie
Redactie Betere wereld 16 okt 2018
Leestijd: 4 minuten

Tot rust komen in Zeeland – maar waarom hier?

Ik weet het, Zeeland klinkt misschien wat suf, maar geloof mij: dat is het niet. Ik ben een weekend ondergedompeld in een aantal unieke Zeeuwse activiteiten die te vinden zijn in het Hello Zeelandreisboekje. Waarschijnlijk heb je het artikel over mijn verblijf in het tiny huisje al voorbij zien komen, maar binnen zitten is natuurlijk niet het enige dat mijn vriend en ik hebben gedaan.

Nee, ik heb een grote streek in Zeeland ontdekt. Inclusief wind in de haren en een rode neus van de opkomende kou. Eerlijk is eerlijk; het was heerlijk.

Museum Bizarium

De allereerste activiteit was het museum Bizarium. Ondanks dat ik in de generatie thuishoor waarbij een zuur gezicht tevoorschijn komt bij het woord museum vind ik het prachtig. Het museum, gelegen in Sluis staat vol met de meest bizarre uitvindingen door de mens gemaakt.

Centraal staan de briljante en helaas vaak onbekende uitvinders en hun grenzeloze verbeeldingskracht, technische vindingrijkheid en onmetelijke passie. Via kleine apparaatjes zijn de uitvindingen te scannen en krijg je een kort en krachtig verhaal toegefluisterd wanneer je het tegen je oor aan houdt. Van de poeptoeter tot aan de haargroeihelm, elke uitvinding is een verklaring waard.

Tapas bij Escobar

Diezelfde avond zijn we uiteten geweest bij tapasbar Escobar in Breskens. Eigenaresse Danielle springt er met haar restaurant wel uit in de omgeving. Zo kan je bijvoorbeeld voor je eigen hapjes gaan, maar ook een verrassingsarrangement samengesteld door het personeel is een heel leuke optie.

De bediening van het restaurant is op meerdere talen ingespeeld, aangezien met name Duitse en Belgische toeristen bij de tapasbar aanschuiven. Waarom het onder de Zeeuwen nog geen groot fenomeen is, weet Danielle niet. En voor mij is dat ook een grote vraag. Al helemaal na het proeven van de sangria. Aanrader!

Op Tiny House-visite met Jolijn: ‘Het is een investering die zich meteen laat uitbetalen’

Cursus mindfulness

De volgende dag begon de dag heel vroeg. Want er stond een minfulnesscursus in strandpaviljoen Moio in Cadzand-Bad op ons te wachten. Persoonlijk sta ik altijd voor dit soort ervaringen open, maar mijn vriend dacht daar iets anders over. Samen met Lien, onwijs lieve vrouw die al jaren in het vak zit, maakten we kennis met mindfulness.

Van ademhalingsoefeningen, trucs om dichter bij je bewustzijn te komen en de sfeer waarin alles goed is en niets wordt afgekeurd. Met uitzicht op de zee en omgeven door strand en duinen was het een heel bijzondere ervaring. Zelfs mijn partner gaf (met wat moeite) toe dat het leerzamer en leuker was dan hij van tevoren had gehoopt.

Roofvogelshow

Later die dag ben ik heftig uit mijn comfort zone gestapt. Ik vind vogels niets, al helemaal niet als ze klauwen hebben minstens zo groot als mijn handen. Maar goed, uit je comfort zone stappen is ook iets wat we bij Bedrock aanmoedigen. Dus daar gingen we, op naar de roofvogelshow op het Valkeniershof. Je komt binnen in een schuur waar opgezette dieren die ten prooi zijn gevallen aan de jacht om je heen staan.

> Dit vind je vast ook leuk: Hoe Hanneke bezig is om haar Tiny House-droom te realiseren

Binnen in de schuur, een kwartier voor aanvang van de show is het opvallend druk. Bezoekers komen overal vandaan. Nederlanders, Duitsers en ook Engelse toeristen zijn voor de show gekomen. Tijdens de show leren we meerdere soorten roofvogels kennen en toegegeven: mijn mond viel open van verbazing. Wat een indrukwekkende dieren! Mijn enthousiasme begon de spanning te overmeesteren. Althans, tijdelijk. Want we mochten de vogels vasthouden en opvangen. We hebben zelfs van dichtbij mogen kijken wat deze vogels te eten krijgen. En mijn eetlust verdween ook toen weer als sneeuw voor de zon.

Druk door de leuke activiteiten

Al met al, het was een druk weekend. Maar deze keer niet druk door deadlines en het gevoel dat ik tot over mijn oren in de gemaakte afspraken zat. Maar druk door leuke activiteiten, waarbij ik volop kon genieten. Een weekendje Zeeland is eigenlijk te kort om te doen wat de provincie biedt. Maar een aanrader is het hoe dan ook!

Wil jij ook Zeeland ontdekken? Neem vooral een kijkje op www.hellozeeland.com en bestel het reisgidsje met 25 procent korting met actiecode hello#bedrock.

Meer lezen over tot rust komen?

Jolijn schrijft voor Bedrock over duurzaamheid en werkt als freelance journalist. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Tot rust komen in Zeeland – maar waarom hier?
Sluiten