Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Body 14 okt 2016

Tips & tricks om kinderen gezonde keuzes te leren maken

Als moeder vind je het belangrijk dat je kinderen gezonde voeding binnenkrijgen. Maar helaas denken je kinderen daar anders over. De één lust zijn wortels niet en de ander begint al te huilen als je het woord broccoli zegt. Pannenkoeken en frietjes, dát is wat ze willen. Hoe pak je dat aan? We delen tips die ervoor zorgen dat je kinderen wél gezond gaan eten.

Toegegeven, gezond koken is niet altijd even makkelijk. We hebben het druk met werk en familie, en dan schiet gezond koken er nog wel eens bij in. Het is tijdrovend, niet altijd even makkelijk (sommige recepten hebben een waslijst aan ingrediënten) en duurder dan een diepvriespizza. Maar het is wél belangrijk om gezond te eten, helemaal voor kinderen die nog in de groei zijn.

Voor kinderen is het lastig om gezonde keuzes te maken. Ze zijn nog niet alle smaken gewend en vooral gefocust op zoetigheid. En als ze zien dat een vriendje of vriendinnetje iets lekkers heeft, dan willen zij dat ook. Als ouders moeten wij ze daarom een beetje helpen bij het kiezen voor gezonde voeding. Hoe je dit doet? Als je zelf consistent bent en achter je voedingskeuzes staat, zullen je kinderen volgen. In plaats van een gezond dieet voor te schotelen dat bestaat uit beperkingen en regels, kan je er beter voor kiezen om je kinderen te betrekken in de keuken. We delen vijf makkelijke manieren om je kinderen alles te laten eten.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Verzamel

Ga op zoek naar gezonde kookboeken, laat je inspireren op Instagram, ontdek healthy foodblogs en voeg voedzame recepten toe op Pinterest. Laat je kinderen meekijken naar je vondst en betrek ze bij de keuze.

Creëer

Vraag je kinderen een lijstje te maken met alle benodigde ingrediënten. Loop het lijstje door en deel taken uit. Maak er een soort spelletje van. Zo heb jij een stel kleine hulpjes in de groentewinkel.

Bereid

Ook in de keuken kunnen je kinderen best helpen. Bereid de maaltijd samen, op een veilige manier. Laat ze voelen dat het teamwork is en ze zullen staan te springen om te proeven wat jullie samen hebben gemaakt. Wedden dat ze trots zijn?

Op de hoogte blijven van Bedrock-nieuws? Schrijf je in voor onze Bedrock-sparks!

Geef opties

Door je kinderen te laten kiezen uit tientallen opties, geef je ze het idee in control te zijn. Maar jij geeft natuurlijk alleen opties die gezond en voedzaam zijn (ben je stiekem nog steeds zelf in control). Of ze dan kiezen voor zoete aardappelfrietjes of bananenpannenkoeken, het is allebei prima.

Ontdek

Laat je kinderen regelmatig nieuwe gerechten proeven. Voedsel dat op een unieke manier bereid is of op een leuke manier gepresenteerd wordt, vinden ze opeens een stuk interessanter. Experimenteer en maak er samen met je kinderen een avontuur van.

Meer lezen

Dé ouderschapstip van het gelukkigste land ter wereld (en hoe je dit zelf toepast).

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Meer verhalen zoals deze? Let's keep in touch!

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt

Reageer op artikel:
Tips & tricks om kinderen gezonde keuzes te leren maken
Sluiten