Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Better World 20 jan 2017

Tips om op een stylish verantwoorde manier te koken, wassen én energie te besparen

Vergeet je regelmatig het licht uit te doen in de schuur? En laat je tijdens het koken de deksel wel eens van de pan? Ai… dat kan beter. We laten zien hoe je met een paar eenvoudige aanpassingen energie kunt besparen én je huis een nieuwe, frisse look kunt geven. Gevalletje win-win.

Eerder deelden we op Bedrock al styling tips voor je woonkamer, maar het is nu ook tijd om de rest van je huis onder de loep te nemen. Wat kun je bijvoorbeeld doen in de keuken, het washok en de buitenplaats? Watch and learn.

Do-it-yourself tips

Zoals je in het filmpje van Nuon kunt zien, valt er ook op de korte termijn behoorlijk wat winst te behalen wat betreft energiebesparing. De volgende tips kun je direct toepassen.

  • Mooie kleding wil je zo lang mogelijk mooi houden, toch? Denk tijdens het wassen aan de volgende punten: scheid lichte en donkere was, lees het label met wasvoorschriften op je kleding en kies de juiste temperatuur. Met een lage temperatuur (30 of 40 graden) zit je vaak wel goed.
  • Als je handdoeken over de verwarming hangt kan de warmte zich niet goed verspreiden. Een stylish verantwoorde oplossing is om je handdoeken over een leuk houten rekje te hangen.
  • Het is niet alleen leuk om het binnen gezellig te maken, maar ook buiten. En hoe creëer je nou de juiste sfeer buiten? Met verlichting natuurlijk. Zoek je energiezuinige verlichting, kies dan voor verlichting op zonne-energie of voor led-verlichting.
  • En dan de tip van het jaar: gebruik bewegingssensoren voor verlichting. Zo laat je nooit meer onnodig het licht branden in bijvoorbeeld de schuur, en hoef je dus ook niet meer van de bank af te komen om het uit te gaan doen. Wat een uitvinding!

Wil je zelf ook een energiescan doen?

Mooi, dat kan! Een persoonlijk, op maat gemaakt advies werkt natuurlijk altijd het beste. Daarom krijgen klanten van Nuon een gratis energiescan. Dit is een videogesprek met een energieadviseur die je via je smartphone, tablet of laptop persoonlijke bespaartips geeft waarmee je direct aan de slag kunt. Kijk hier voor meer informatie over de energiescan!

Een nieuwe look

Vind je dat je huis ook wel wat leuke styling elementen kan gebruiken? Dan hebben wij iets leuks voor je. De producten in de video worden verloot onder alle Bedrock-lezers. Je kunt kiezen uit een pannenset of tuinverlichting.

Vul onderstaand je gegevens in en geef aan welk product je graag wilt winnen.

Je kunt áltijd wat maken van restjes: 7 tips voor in de keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Tips om op een stylish verantwoorde manier te koken, wassen én energie te besparen
Sluiten