Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Psyche 9 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

3 tips die jouw maandag leuker maken (ja, dat kan echt)

Feestje hier, etentje daar, gezellig op bezoek bij vrienden of heel de dag helemaal niets doen. Daar is het weekend voor! En op maandag gaan we weer aan het werk of duiken we in de schoolboeken. Als je doet wat je leuk vindt, hoort maandag ook een feestje te zijn. Toch kijken veel mensen ertegenop, ook zij die heel gelukkig zijn op school of hun werk. Daarom hebben wij drie tips die je maandag leuker maken (op zijn minst een beetje).

Maandag leuker maken: de juiste instelling  

Je maandag leuker maken wordt een stuk makkelijker als je stilstaat bij wat je hebt. De juiste mindset is alles! Je hoort het vast niet voor de eerste keer (of tweede of derde), maar maandag is het begin van een nieuwe week vol nieuwe kansen. Natuurlijk is het fijn om uit te slapen en is het heel verleidelijk om te snoozen, maar bekijk het eens van de andere kant. Het is maandag: je kunt weer datgene doen waar je voor hebt gekozen. Of het nu gaat om je droombaan of een job die een opstap is naar dat wat je wel wilt.

Maak een lijst van leuke dingen die je graag wilt doen op werk en neem die ‘s ochtends snel door voor een dosis extra motivatie. Loop je al een tijd rond met een nieuw idee? Bespreek het! Heb je te veel hooi op je vork genomen? Geef het aan! Hoe dan ook: pluk de maandag.

Dit vind je vast ook interessant: De maandagochtendrituelen van Bedrock’s hoofdredacteur Nina Pierson

Plan leuke dingen doordeweeks 

Je hoeft leuke dingen niet alleen voor het weekend te reserveren. Als je doordeweeks niets anders dan werk op de planning hebt staan, is het logisch dat je niet heel vrolijk opstaat wanneer de wekker gaat. Dus plan eens wat leuks op de maandag. Het is dan niet verstandig om te stappen tot vijf uur ‘s nachts (tenzij je vrij bent), maar met kleine dingen om naar uit te kijken wordt de maandag (en elke andere dag) een stukje mooier. Plan bijvoorbeeld een ontbijtje buiten de deur, begin je dag met een yogales in een yogastudio of zet een vrolijk muziekje op als je wakker wordt.  

Verander wat je niet leuk vindt

Als maandagen en de rest van je werkweek echt verschrikkelijk zijn, dan is de kans groot dat je eigenlijk iets doet wat helemaal niet bij je past. Hoe langer je het blijft doen hoe vervelender het wordt en hoe moeilijker het wordt om te stoppen. Mensen zijn vaak bang voor veranderingen, dat komt omdat we ons vastklampen aan de illusie van vastigheid. Je baan is misschien niet leuk, maar het verdient wel lekker – dus tja, dan blijf je maar. En ook al weet je dat je later niets gaat doen met die studie, je bent nu toch al bijna klaar en dan heb je wel een diploma op zak.  

Nee, je hoeft niet hals over kop ontslag te nemen om vervolgens niet je huur te kunnen betalen. Maar als je ongelukkig bent, wordt het tijd om afscheid te nemen. Maak een lijstje van plekken waar je wel wilt werken of van studies waar je hart sneller van gaat kloppen en stel een plan van aanpak op om het waar te maken. Met dat in je achterhoofd, wordt de maandag vast minder zuur.

Meer lezen voor een goed begin van je dag?

Nieuwsbrief

Wil je meer inspiratie en vrolijke tips ontvangen? Meld je aan voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 tips die jouw maandag leuker maken (ja, dat kan echt)
Sluiten