Probeer deze dingen eens te doen (ze zullen je leven verbeteren)

Je ontwikkelt jezelf door je grenzen te verkennen en jezelf uit je comfort zone te pushen. De beste manier om dit te doen is door elke dag of elke week iets te proberen wat je normaal niet zou doen.

Door handelingen op regelmatige basis te doen, ontwikkel je een gewoonte. Het zit hem allemaal in de kunst van de herhaling. Leo Babauta, schrijver van Essential Zen Habits, stelt dat je na 6 weken een gewoonte eigen maakt en het na 12 weken volledig in je systeem zit.

Misschien doe je deze dingen liever niet, maar ze zullen je leven verbeteren. Beloofd.

Sta vroeg op

Sta eens wat vroeger op. Als je je wekker om 5 uur zet, ligt de rest van de wereld nog te slapen. Zo heb jij de tijd voor jezelf, zonder dat je door iemand gestoord wordt.

Stel veel vragen

Zet je vraagtekens bij dingen die anderen als vanzelfsprekend ervaren. Nieuwsgierigheid is goed voor je, dus ben niet bang om vragen te stellen.

Ben compleet eerlijk

Probeer compleet eerlijk met de mensen om je heen te zijn. Het is misschien iets wat je eigenlijk niet durft, maar jezelf eerlijk en open opstellen kan heel waardevol zijn.

Ga mediteren

Mediteren is meer dan een beetje voor je uit staren. Mediteren helpt je om je inner peace te vinden en het verandert letterlijk je brein. Probeer het eens, ook als je denkt dat het niets voor jou is.

Meditatietips: Bedrock’s calming meditaties voor beginners en pro’s

Probeer iets creatiefs

Ga op zoek naar een creatieve uitlaatklep. Het kan onwijs bevrijdend zijn voor je lichaam en geest om creatief bezig te zijn. Je bent misschien bang om te falen, maar wat maakt dat uit?

Probeer vrijwilligerswerk

Waag je aan vrijwilligerswerk. Doe iets voor een ander, zonder dat je er eigenbelang bij hebt. Zoek een project bij je in de buurt waar je graag aan bij wilt dragen.

Verken een andere cultuur

Ga op zoek naar manieren om je te verdiepen in een vreemde taal en cultuur. Ga eens dineren met mensen van een andere afkomst dan jij. Proef gerechten waar je voorheen nog nooit van had gehoord en leer elkaars gewoontes kennen. Of maak een reis naar een ver land waar je het bestaan nog niet van af wist.

Spreek in het openbaar

In het openbaar spreken is spannend. Door te oefenen, krijg je ervaring en wordt het steeds makkelijker. Trek eens wat vaker de stoute schoenen aan en geef die presentatie of speech. Probeer je over de angst heen te zetten.

Praat met een onbekende

Zie je iemand die je interessant vindt? Ga met hem of haar praten. Een gesprek met vreemden zorgt voor meer zelfvertrouwen en helpt je om de volgende keer makkelijker op iemand af te stappen.

Laat je telefoon in je tas

Hoe vaak check jij je telefoon? Misschien wordt het eens tijd voor een digtal detox. Geniet eens van het moment in plaats van constant afgeleid te zijn door je telefoon. Voer écht een gesprek of geniet van je omgeving.

Volg een cursus die totaal niet bij je past

Probeer eens iets waarvan je denkt dat het totaal niet bij je past. Denk je dat je geen gevoel voor ritme hebt? Waag je aan die danscursus of leer een muziekinstrument bespelen. Stiekem een beetje last van hoogtevrees? Schrijf je gewoon in voor die klimcursus.

Behaal een bijna onmogelijk doel

Het engste wat je kunt doen is jezelf een doel stellen dat lastiger en groter is dan al het andere wat je ooit hebt gedaan. Geef dan ook alles om dit doel te behalen. Als het je lukt, zorgt dit voor een soort gevoel van onverslaanbaarheid.

Meer lezen?

Doe je alles op de automatische piloot? Dit kan je helpen om daar mee te stoppen. Een ‘beter mens’ worden? Dít is key voor het doorbreken van je patronen.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Probeer deze dingen eens te doen (ze zullen je leven verbeteren)
Sluiten