Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Better World 13 dec 2016

Tip voor duurzame kerstaankopen: met The Good Search vind je eerlijke producten en merken in een handomdraai

Ben je op zoek naar duurzame kleding, gemaakt onder eerlijke omstandigheden? Of naar groene kerstcadeau’s voor onder de boom? Dan is dit dé tip van het jaar. The Good Search (een initiatief van ABN AMRO) is de eerste zoekmachine die sociale lifestyle-ondernemingen vindbaar maakt. Wat je ook zoekt, er is altijd een bedrijf die het op een sociaal verantwoorde manier aanbiedt. Sociale ondernemingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Hun drijfveer? Het oplossen van complexe maatschappelijke problemen, zoals klimaatverandering en eerlijke werkomstandigheden. Je zou denken dat iedereen massaal producten en diensten van deze ondernemingen aanschaft, maar dat is niet het geval.

Slow travel: 5 x tips om er duurzaam op uit te trekken

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat Nederlanders producten of diensten van sociale onderneming wel willen, maar dat ze niet goed weten waar ze deze (online) kunnen vinden. En eigenlijk is dat ook helemaal niet gek. Wanneer je via reguliere zoekmachines een product of dienst zoek, komen vrijwel altijd de grote bedrijven bovenaan je scherm te staan. Gelukkig brengt The Good Search hier verandering in.

Hoe werkt het?

The Good Search rangschikt zoekresultaten op hoe sociaal verantwoord de betreffende ondernemingen zijn. Wanneer je een zoekopdracht via The Good Search doet, worden er automatisch ‘sociale’ zoektermen aan je zoekopdracht toegevoegd. Hierdoor krijgen sociale ondernemingen, die zich bijvoorbeeld richten op lifestyle, een prominente plek in de zoekresultaten.

Of je nu ecologische meubelen wil kopen, een elektrische auto wil huren of op zoek bent naar een bank waarbij je duurzaam kunt beleggen: bij The Good Search vind je het allemaal.

Steeds nieuwe babyspullen kopen is niet echt duurzaam, dit is hét alternatief

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Tip voor duurzame kerstaankopen: met The Good Search vind je eerlijke producten en merken in een handomdraai
Sluiten