Tip voor duurzame kerstaankopen: met The Good Search vind je eerlijke producten en merken in een handomdraai

Ben je op zoek naar duurzame kleding, gemaakt onder eerlijke omstandigheden? Of naar groene kerstcadeau’s voor onder de boom? Dan is dit dé tip van het jaar. The Good Search (een initiatief van ABN AMRO) is de eerste zoekmachine die sociale lifestyle-ondernemingen vindbaar maakt. Wat je ook zoekt, er is altijd een bedrijf die het op een sociaal verantwoorde manier aanbiedt.

Sociale ondernemingen schieten als paddestoelen uit de grond. Hun drijfveer? Het oplossen van complexe maatschappelijke problemen, zoals klimaatverandering en eerlijke werkomstandigheden. Je zou denken dat iedereen massaal producten en diensten van deze ondernemingen aanschaft, maar dat is niet het geval.

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat Nederlanders producten of diensten van sociale onderneming wel willen, maar dat ze niet goed weten waar ze deze (online) kunnen vinden. En eigenlijk is dat ook helemaal niet gek. Wanneer je via reguliere zoekmachines een product of dienst zoek, komen vrijwel altijd de grote bedrijven bovenaan je scherm te staan. Gelukkig brengt The Good Search hier verandering in.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Hoe werkt het?

The Good Search rangschikt zoekresultaten op hoe sociaal verantwoord de betreffende ondernemingen zijn. Wanneer je een zoekopdracht via The Good Search doet, worden er automatisch ‘sociale’ zoektermen aan je zoekopdracht toegevoegd. Hierdoor krijgen sociale ondernemingen, die zich bijvoorbeeld richten op lifestyle, een prominente plek in de zoekresultaten. Of je nu ecologische meubelen wil kopen, een elektrische auto wil huren of op zoek bent naar een bank waarbij je duurzaam kunt beleggen: bij The Good Search vind je het allemaal.

Meer lezen?

Toeval bestaat niet op het internet: is er nog ruimte voor online serendipiteit?

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Tip voor duurzame kerstaankopen: met The Good Search vind je eerlijke producten en merken in een handomdraai
Sluiten