Josephine Kay
Josephine Kay Partnerbijdrage 12 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Tip: gebruik deze app en voorkom gaatjes en geïrriteerd tandvlees

Het is winter! We genieten van heerlijke diners, zitten lekker binnen op de bank onder een dekentje en steken vaak de kaarsen aan. Maar door de kou is het niet alleen gezellig, we zijn ook vaker ziek. Zo kan een lagere weerstand leiden tot ontstoken tandvlees. En alle zoetigheid zorgt weer voor gaatjes. Niet zo fijn natuurlijk. Een gezond gebit is belangrijk. Heb je mondproblemen, dan geniet je minder van lekker eten en praat je minder soepel. Heb je last van je tandvlees, dan kun je je ongemakkelijk voelen als je lacht, want dat ziet er niet zo fraai uit. Erg vervelend, want een mooie lach is natuurlijk het halve werk.

Tijd voor self-care

‘Self-care’ is dat we iets doen wat ons helpt bij het voorkomen van gezondheidsproblemen, en dat onze mentale en lichamelijke gezondheid verbetert. Het is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl.

Als we goed voor onszelf zorgen is de kans groot dat we verbetering zien in zo’n beetje alle aspecten van ons leven. Het kan van positieve invloed zijn op je liefdesrelatie en vriendschappen, maar ook op je werk of financiële situatie. Daarbij is het zo dat – als we de keuze maken om goed voor onszelf te zorgen – ook de neiging hebben om meer voor anderen te zorgen.

Een slimme oplossing

Een ontstoken mond is vaak een teken dat je vitaminen tekort komt, of je gebit niet voldoende verzorgt. Nu hebben ONVZ en Philips de handen ineengeslagen om dit probleem aan te pakken. Het resultaat? Tandfit Preventief. Wat dat is? Het is een tandverzekering met een slimme elektrische tandenborstel. Nu vraag je je misschien af hoe een tandenborstel slim kan zijn. Maar er zit een app gekoppeld aan de Philips Sonicare DiamondClean Smart 9300-tandenborstel. Die geeft jou inzicht in je eigen persoonlijke poetsgedrag. Op deze manier voorkom je onder andere gaatjes en houd je je tandvlees gezond.

Olympisch zwemmer Sebastiaan Verschuren legt in onderstaand filmpje uit hoe belangrijk het is om lekker in je vel te zitten én hoe een gezond gebit hier aan bijdraagt.

Preventie in plaats van behandeling

Gelukkig wordt er steeds vaker gekeken naar het voorkomen van klachten, in plaats van naar het behandelen ervan. Zo kun je met deze verzekering onbeperkt naar de mondhygiëniste en naar controle-afspraken bij de tandarts. En je krijgt dus de allerbeste tandenborstel van Philips ter waarde van €259 cadeau. Als fijn extraatje ontvang je elke drie maanden een nieuw opzetborsteltje, zodat je daar ook geen omkijken meer naar hebt. Wel zo handig, toch?

Benieuwd naar meer? Check onvz.nl/gezondgebit.

In samenwerking met ONVZ

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Tip: gebruik deze app en voorkom gaatjes en geïrriteerd tandvlees
Sluiten