Tip: deze duurzame zoekmachine plant bomen terwijl jij het internet afstruint

Via een zoekmachine kun je in luttele seconden zien welke restaurantjes er in de buurt van je werk zitten en waar je een mooie steigerhouten tafel kunt kopen. Ideaal. Maar zou het niet mooi zijn als je met een simpele zoekopdracht ook nog iets kon bijdragen aan de planeet?

Het leuke is: dat kan ook gewoon. Als je het web met de duurzame zoekmachine Ecosia doorzoekt, gaat 80 procent van de winst van de advertentieopbrengsten naar boomplantprogramma’s. Het werkt super makkelijk. In nog geen tien seconden stel je Ecosia in als je standaard zoekmachine, door de (gratis) Ecosia-extensie toe te voegen aan je browser. Hierna zoek je iedere dag automatisch met de zoekmachine.

Waarom bomen?

Voor het planten van bomen is niet zomaar gekozen. Bomen zijn van levensbelang voor onze planeet. Zo kun je door het planten van een boom klimaatverandering tegengaan, waterkringlopen herstarten, en woestijnen weer terug laten veranderen in vruchtbare bossen. En dat niet alleen, bomen zorgen ook voor voeding, werkgelegenheid, onderwijs, medische hulp, en politieke en economische stabiliteit.

In totaal zijn er al meer dan 7 miljoen bomen geplant. Een mooi aantal, maar de ambitie van Ecosia reikt verder. In 2020 wil het bedrijf maar liefst een biljoen bomen hebben geplant.

Stel hier Ecosia in als je standaard zoekmachine.

Reageer op artikel:
Tip: deze duurzame zoekmachine plant bomen terwijl jij het internet afstruint
Sluiten