Dit is de mooiste duurzame kunst voor in jouw huis

Kunst en design, kan dat ook duurzaam zijn? Deze vraag stelden drie designers zichzelf, wat resulteerde in prachtige duurzame werken. De kunst van deze drie inspirerende duurzame projecten zorgen voor een instant bewust interieur.

Spruitje

Kunstenaar Jonael van der Sloot maakt onder zijn artiestennaam Spruitje de mooiste groene kunstwerken. Hij creëert prachtige territorium’s in flessen en potten, voorzien van lampen. De favoriet van BEDROCK? Big Brother, een grote glazen vaas met een miniatuur tuintje. Vind je hem te groot? Hij is er ook in een kleinere variant.

Het grote voordeel van deze duurzame tuintjes is dat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben. Je hoeft ze maar één keer in het half jaar water te geven doordat de plantjes zichzelf onderhouden. De natuur wordt nagebootst in dit mini plantenwereldje: de planten hergebruiken het water en de lucht die zich in de vaas bevinden.

Big Brother at @wonen_bij_chantal! Check out her page, there is a promotion code for our webshop in the description of her post.

393 Likes, 13 Comments – Spruitje (@spruitje_amsterdam) on Instagram: “Big Brother at @wonen_bij_chantal! Check out her page, there is a promotion code for our webshop…”

Refill

Gespot op de Dutch Design Week 2015: Refill. Bij Refill streven ze ernaar om 3D-printing duurzaam te maken. Het doel is om nieuwe waarde te geven aan plastic afval door het te hergebruiken. Dus dat betekent duurzame voorwerpen geprint van gerecyclede autodashboards en plastic flesjes. Een goed initiatief als je na gaat dat er in 2050 meer plastic dan vissen in oceanen zal zijn.

Cabs Design

Cabs Design maakt design van textielvezels: een 100% recyclebaar materiaal. Het doel van Cabs Design is om de verdere potentie van materialen te onderzoeken en zo nieuwe producten te ontwikkelen. Een van de producten van Cabs Design is SCALE: een systeem van textielvezels dat makkelijk aan elkaar bevestigd kan worden. Op deze manier kunnen er kunstwerken met unieke vormen en mooie kleuren gecreëerd worden.

/ SCALE / Design: Vanessa Busemann & Felix Zebi / Photo: Thomas Ebert / Modular acoustic wall system / #acoustic #interiordesign #akustik #acousticwall #felt #akustikmodul #filz #architecture #architektur #akustikdesign #acousticdesign #acousticwallcover # fibercomposite #filzwand #feltwall #acousticmodule #acousticlight #akustiklicht #raumakustik # spatialacoustic

24 Likes, 2 Comments – cabs design (@cabsdesign) on Instagram: “/ SCALE / Design: Vanessa Busemann & Felix Zebi / Photo: Thomas Ebert / Modular acoustic wall…”

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Dit is de mooiste duurzame kunst voor in jouw huis
Sluiten