Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 21 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

Thee gemaakt van koffie? Cascara Sparkling bewijst dat het kan

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: eerlijke koffie, koffiethee (ja, echt), een intelligent kussen en de vrolijkste fietsen die we ooit hebben gezien.

Eerlijke koffie

‘Kwalitatieve, biologische, supereerlijke koffie voor elke dag’, noemt Moyee Coffee hun product op hun site. De koffie wordt gemaakt van de Limu-boon, de prinsessenboon van Ethiopië. En ja, dat smaakt even fancy als het klinkt. Maar het gaat niet alleen om de smaak: het merk produceert ‘s werelds eerste ‘FairChain Coffee’.

Wat dat inhoudt? Het zit zo: op dit moment krijgen producenten van koffie maar heel weinig van wat jij betaalt, meestal zo’n twee procent. 99,9% van alle bonen verlaat zelfs zonder enige vorm van verwerking Ethiopië, aldus Moyee. En dat terwijl de ontwikkelingslanden er veel meer aan hebben als zij de bonen ook kunnen verwerken – meer nog dan aan ontwikkelingshulp. De bonen van Moyee Coffee worden dan ook in Ethiopië gebrand, zodat lokale ondernemers er ook aan verdienen.

Je kunt de koffie, in verschillende smaken en vormen, bestellen op de site. Niet zomaar in losse verpakkingen, maar compleet met abonnement. Hoef je nooit meer tien minuten voor de supermarkt sluit in je joggingbroek naar binnen te hollen omdat je anders niet aan je cafeïneshot komt.

 

Koffie/thee (of alle twee)

Nog iets koffiegerelateerds, maar dan in een compleet andere vorm: ook van de drankjes van Cascara Sparkling zijn we fan! Wist je dat de koffieboon eigenlijk de pit is van iets wat de ‘koffiekers’ wordt genoemd? Die ziet er eigenlijk net zo uit als een normale kers: helder donkerrood. Verbouwers van koffie zetten vaak thee van zulke koffiekersen, en dat is precies wat Cascara ook doet.

Ja, je leest het goed, dan heb je dus eigenlijk ‘koffiethee’. Perfect voor iedereen die niet kan kiezen tussen die twee, lijkt ons zo: je hebt het cafeïnegehalte van koffie, maar de fruitige smaak van thee. Cascara Sparkling bevat daarnaast veel vitamine en antioxidanten (én is volledig vegan en ‘DirectTrade’). Frisdrank zónder alle suikers dus.

Een intelligent kussen

Oorspronkelijk werd het Simba Hybrid Pillow ontwikkeld voor NASA. Whut? Ja, echt. In het kussen zit ‘ruimtevaart-gecertificeerde technologie’: Nanotube-technologie, om precies te zijn. Dankzij deze techniek kun je het aantal nanotubes (heel kleine foambuisjes) in het kussen aanpassen en daardoor zelf bepalen hoe stevig je kussen is.

En dat is nog niet het enige vooruitstrevende snufje: OUTLAST®, een materiaal dat werd ontworpen voor NASA, zorgt ervoor dat de veranderingen in je lichaamstemperatuur gedurende de nacht worden gereguleerd. In Jip-en-Janneke-taal: ooit gemaakt om astronauten te beschermen tegen temperatuurschommelingen, nu hoef je gewoon nooit meer je kussen om te draaien om op de koude kant te liggen.

Klinkt indrukwekkend? Vinden wij ook. En een goed kussen is niet alleen belangrijk voor je nachtrust (iedereen kent de struggle van net niet goede kussens die je nachtrust verpesten op vakantie), je nek en ruggenwervel hebben er ook baat bij. Het kussen is verkrijgbaar op de site en bij Goossens Wonen & Slapen.

17 miljoen fietsen

In Nederland zijn er meer fietsen dan mensen. Maar: je hebt fietsen en je hebt góede fietsen. De fietsen van Veloretti vallen zeker in die laatste categorie – en niet alleen omdat ze de Bedrock-fiets die je kon winnen op onze boeklancering ook hebben gemaakt. Ze hebben van die leuke kleuren die het geweldig doen op je Instagramfoto’s (#sorrynotsorry) en rijden ook nog eens heel lekker door de aspecten van sportfietsen die ze in zich hebben. Wie komt er dan nog op het idee om met de auto te gaan? (Wij niet.) En dan hebben we het nog niet eens gehad over de extreem schattige kinderfietsen.

Omdat Veloretti alles zelf doet, hebben de fietsen heel normale prijzen, ondanks dat – of juist omdát – ze niet op massaschaal worden gemaakt. Bovendien hoef je niet helemaal naar de fietsenwinkel, want hij wordt gewoon bij je thuisbezorgd. Moet je ‘m wel nog even in elkaar zetten, maar daar voel je je alleen maar lekker technisch door.

Meer Bedrock

Gezocht: (mode)wereldverbeteraars! Win een Global Change Award.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Thee gemaakt van koffie? Cascara Sparkling bewijst dat het kan
Sluiten