Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 26 mei 2018

The World’s Most Extraordinary Homes op Netflix is een serie bomvol inspiratie

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: The World’s Most Extraordinary Homes. Op Bedrock schrijven we regelmatig over hippe tiny houses en ecologische vakantiehuizen waarmee je je even aan de andere kant van de wereld waant. Superleuk om bij weg te dromen natuurlijk, maar er zijn dus ook mensen die écht op dat soort locaties wonen.

Dit vind je misschien ook leuk: Outside Man is een hele serie aan mini-docu’s die je moet zien (je bekijkt ze op Netflix)

 

The World’s Most Extraordinary Homes

In de BBC-serie The World’s Most Extraordinary Homes reist bekroonde architect Piers Taylor samen met actrice en huizenliefhebber Caroline Quentin de wereld over om zulke bijzondere huizen op extreme locaties te bezichtigen –  van schitterende buitenverblijven in de bergen tot pareltjes in het bos en zelfs mensen die onder de grond wonen.

In de serie komt zelfs ook een Nederlands huis aan bod: het ondergrondse huis Dutch Mountain, dat ligt in het Goois Natuurreservaat, is ontworpen met duurzaamheid in het achterhoofd. Dat zie je niet alleen terug in het materiaalgebruik, maar het huis lijkt ook bijna op te gaan in zijn omgeving.

Je kunt The World’s Most Extraordinary Homes bekijken op Netflix. Er zijn vier aflevering van ieder een uur.

Andere documentaires op Netflix

En ben je na vier uur nog lang niet uitgekeken? Eerder zetten we bijvoorbeeld ook 6 docu’s op Netflix over bewust leven en het klimaat op een rijtje. Of wat dacht je van deze feministische docu over vrouwen in de media of een film over de modeontwerpster Iris Apfel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
The World’s Most Extraordinary Homes op Netflix is een serie bomvol inspiratie
Sluiten