Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Mind 23 feb 2016

Stephanie Broek over veganisme en de hoop op een betere wereld

Bij BEDROCK geloven we in eerlijkheid en oprechtheid en willen we the truth achter de persoon leren kennen. Waar gaat hun hart sneller van kloppen? Waar voelen ze zich onzeker over en hoe maken ze de wereld een stukje beter? Deze week spreken we Stephanie Broek, fashion editor bij Glamour én veganist.

Waar ben je goed in?

“Luisteren, de weg vinden, songteksten van liedjes onthouden, rekening houden met anderen en kleren pikken uit de kast van mijn vriend.”

En wat kun je niet?

“Hoofdrekenen, mijn uitgavenpatroon binnen de perken houden, mezelf naar de sportschool slepen, tijdsinschattingen maken, opschieten.”

Wat zou je doen wanneer geld geen rol zou spelen?

“Een stuk land kopen en daar een utopische opvang bouwen waar dieren (die ik gered heb van de slacht of uit de handen van dierenbeulen) vrij kunnen leven. Ik zou ook een eigen kledingmerk oprichten à la Shrimps. Duurzaam en eerlijk geproduceerd, natuurlijk.”

In een vorig leven was je?

“Phoebe uit ‘Friends’. Ik eet net als haar geen vlees, heb ook een muizengezin onder mijn keukenkastje leven en het breekt mijn hart dat kerstbomen na de feestdagen op straat gezet worden.”

Waar ben je bang voor?

“Dat ik een van mijn dierbaren verlies.”

Ik voelde me zoals de meeste pubers: onbegrepen en alleen op de wereld.

Het grootste vooroordeel dat je hebt over iets of iemand

“Ik heb niet veel vooroordelen. Als ik iemand ontmoet ga ik er blanco in. Ik geef denk ik iedereen wel een eerlijke kans.”

Waarover lig je wakker?

“De afschuwelijke weg die vluchtelingen af moeten leggen en hun onzekere toekomst, de verharding van Europeanen over dit onderwerp, de meningen die je over dit onderwerp leest op internet, de bio-industrie, opwarming van het klimaat, ontbossing van het Amazonegebied, de palmolieproductie die in Azië de populatie van tijgers, olifanten, apen en andere dieren ernstig bedreigt, bontproductie en de omstandigheden van kledingarbeiders in derdewereldlanden.”

Het meest eenzame moment uit m’n leven

“De onderbouw van de middelbare school. Ik voelde me zoals de meeste pubers: onbegrepen en alleen op de wereld.”

Hoe belangrijk is drama voor je algehele gemoedstoestand?

“Niet. Ik wil liever geen drama. Ik ben gevoelig en wil het liefst alleen love, peace en happiness om me heen.”

Wat is jouw ultieme tip voor een betere gezondheid?

“Veganistisch leven. Ik zit veel beter in mijn vel (zowel lichamelijk als mentaal) sinds ik geen dierlijke producten meer eet. Ik kreeg er een schoon geweten voor terug, viel automatisch een paar kilo af en mijn huid en haar zien er beter uit dan ooit.”

De sleutel tot een betere wereld is?

“Bewustzijn en empathie. Ik geloof dat als men zich meer zou verplaatsen in een ander, de wereld er een stuk mooier uit zou zien.”

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Stephanie Broek over veganisme en de hoop op een betere wereld
Sluiten