Emma Bering
Emma Bering Psyche 19 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

The Sex Issue: dit zijn de tantra basics voor bewustere seks

We herkennen het vast allemaal: als je een lange(re) relatie hebt, kan seks een routine worden. Zonde! Seks is leuk en spannend, maar op den duur gaat de spanning er soms vanaf. Er is een bijzondere en intense manier om op een bewuste en fijne manier seks te hebben – juist als je een relatie hebt: tantra seks. We leggen het je uit (ook voor als je er niks mee hebt).

Aan Mindbodygreen vertelt Elise Carr, holistische gezondheidscoach en schrijver, wat tantra voor jou en je partner kan betekenen. Er zijn genoeg mensen die tantra maar gek vinden klinken, maar toch kan het veel voor je betekenen.

Wat is tantra?

Tantra is een Indische filosofie, het komt in allerlei soorten maten en gaat niet alleen maar over seks, wat veel mensen denken. Tantra houdt zich vooral bezig de connectie die je met elkaar hebt en zo ook een bewustere seksuele connectie creëert en meer kan genieten. Je partner en jij komen daardoor nog dichterbij elkaar.

Die connectie creëer je door middel van meditatie en aanraking en gaat dus niet perse om de penetratie zelf.

De tantra basics voor bewuste seks

Als ik eerlijk ben denk ik dat ik het geen twee seconden uithou zonder in de lach te schieten. Desondanks ben ik wel nieuwsgierig naar de wondere wereld van tantra seks. Tantra heeft verschillende gradaties, dus ben je net zoals ik benieuwd? Dit zijn de basics voor bewustere seks.

Seks met jezelf kan stress tegengaan (en meer redenen waarom het goed voor je is)

Creëer de juiste sfeer

Doe bijvoorbeeld de gordijnen dicht, de lichten uit en wat kaarsjes aan. Je kan het heel simpel maken met alleen wat kaarsjes, maar je kan ook wat uitbundiger te werk gaan met romantische muziek, spiegels, een blinddoek, wierook, noem maar op. Het is helemaal aan jou.

Staar elkaar in de ogen

Dit is dus het gedeelte waar ik waarschijnlijk meteen in de lach zou schieten. Maar dat is niet erg en schijnt in het begin zelfs heel normaal te zijn. Toch is dit iets waar jullie even doorheen moeten. Je ogen zorgen namelijk voor intimiteit en passie, dus maak er vooral gebruik van. Zit of sta bijvoorbeeld (naakt) tegenover elkaar en kijk elkaar een paar minuten in de ogen. Bedenk dan voor jezelf: wat zie je? En wat voel je?

Raak elkaar aan op een sensuele manier

Waar word jij graag aangeraakt? En waar wilt jouw partner graag worden aangeraakt? Door dat te ondervinden leer je veel meer van elkaar, want hoe goed je ook denkt dat je het wel weet, de ander kan het niet ruiken. Wees open en duidelijk over wat je wel en niet fijn vind. Je kan elkaar strelen, maar probeer ook eens om elkaar te masseren. Blijf nu nog wel even weg van de borsten en geslachtsdelen. Houd het spannend en laat je partner naar je verlangen.

Wat je wel én niet moet eten voor een gezond seksleven

Deel je verlangens met elkaar

Misschien is er iets wat je graag zou willen proberen? Dan is dit het moment om dat naar je partner te uitten. Sta open voor elkaar, voor elkaars ideeën en doe wat samen goed voelt. Misschien komen jullie verlangens overeen en kunnen jullie samen iets nieuws uitproberen.

Langzaam aan

Misschien denk je nu dat je als beesten op elkaar kan springen, maar dat is (nog) niet de bedoeling. Dit is het moment om het wat rustiger aan te doen. Neem je tijd terwijl je de erogene zones van elkaar ontdekt. Het voorspel is een heel belangrijk onderdeel van de seks. Enjoy!

Helemaal voor stelletjes in een lange relatie kan tantra seks een uitkomst zijn. Je creëert namelijk een diepere connectie door meer aandacht aan elkaar te besteden én je weet nu wat je partner fijn vindt (en hij of zij van jou). Dan is het daarna tijd om er van te genieten!

Meer lezen over (bewuste) seks?

Wil je up-to-date blijven met de nieuwste content? Meld je dan aan voor Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Sex Issue: dit zijn de tantra basics voor bewustere seks
Sluiten