Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 5 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

The mind explained op Netflix is een boeiende miniserie over ons brein

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: The mind explained, een miniserie die in hapklare delen van 20 minuten inzoomt op een aantal mysterieuze kanten van ons brein.

Besef jij wel eens hoe briljant ons brein wel niet in elkaar zit? In onze hersenen zitten wel 100 miljard hersencellen die ons doen zien, praten, horen, proeven, voelen, dromen, dansen, ruiken en ga zo maar door. De wetenschap zoekt volop uit hoe die cellen dat precies voor elkaar krijgen, maar truth is dat de wetenschap vaak ook voor vraagtekens staat.

Vind je dat net zo fascinerend als wij? Dan is de miniserie The mind explained echt wat voor jou.

The mind explained: bijleren in 20 minuten

Het opzet van The mind explained is eenvoudig. In afleveringen van steeds 20 minuten wordt ingezoomd op een onderwerp dat te maken heeft met onze hersenen.

Dit vind je misschien ook interessant: Dit onderzoek legt precies uit hoe suiker je hersenen uitput

In totaal zijn er 5 afleveringen: één over het geheugen, één over dromen, één over angst, één over mindfulness en één over psychedelica. 20 minuten zijn natuurlijk niet genoeg om alles over deze onderwerpen te belichten, maar bij elke aflevering kan je er zeker van zijn dat je iets nieuws zal leren.

Over dromen, angst en meer

In de aflevering over dromen leer je waarom we dromen, wat dat doet met onze hersenen en wat de betekenis is (in lijn met dit artikel dat we laatst nog schreven!).

Must-read: Te veel gedronken? Dit gebeurt er met je hersenen als je een black-out hebt

In de aflevering rond angst zie je hoe stand-upcomedian Maria Bamford haar persoonlijke ervaring met OCD en angst deelt, ter afwisseling van de wetenschappelijkere stukken die uitleggen hoe angst zich in de hersenen manifesteert. Ook dat vindt aansluiting bij één van onze recente artikelen, waarin we schreven hoe een angststoornis je fysieke gezondheid kan beïnvloeden.

Heb je op een doordeweekse avond behoefte aan iets kort en bondig, zonder dat je een hele verhaallijn moet volgen? Dan is The mind explained ideaal!

Meer Netflixtips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
The mind explained op Netflix is een boeiende miniserie over ons brein
Sluiten