Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 26 sep 2020

Cartoon The Midnight Gospel op Netflix is een diepzinnige cartoon over leven en dood

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: The Midnight Gospel: een trippy cartoon met meer diepgang dan je zou verwachten.

In tegenstelling tot Japan, waar animatiefilms de bioscopen domineren, zien we in het Westen cartoons vooral als vermaak voor kinderen. Toch kan het ook anders. De voor volwassenen bedoelde cartoon The Midnight Gospel levert bewijs.

The Midnight Gospel

We waarschuwen je alvast even: zowel de beelden als de verhaallijn van The Midnight Gospel zijn lichtjes absurd (en trippy!). Het verhaal zelf gaat over een personage genaamd Clancy. Clancy is druk in de weer met het maken van een spacecast: een podcast waarin hij wezens die zich in stervende werelden bevinden, aan een interview onderwerpt.

Ook interessant: In Have A Good Trip op Netflix vertellen celebrities over psychedelica

Clancy verlaat daarvoor het comfort van zijn huis en zoekt de wezens uit de stervende werelden zelf op. De serie volgt Clancy bij het maken van deze interviews waarbij hij niet alleen bijzondere wezens ontmoet, maar ook de meest absurde werelden opzoekt.

Meer diepgang dan je denkt

Maar laat je vooral niet misleiden door de kleurrijke, trippy beelden van de serie. Er zit namelijk een serieuze laag aan deze Netflix-cartoon, met heel wat stof tot nadenken.

In de interviews van Clancy komen namelijk heel wat existentiële en filosofische levensvragen aan bod. Vragen over (psychedelisch) druggebruik, over het leven, over de dood en over aller daartussenin.

Must read: Wat kunnen psychedelica betekenen voor onze (mentale) gezondheid?

Inspiratie voor de inhoud van de dialogen komt trouwens uit een podcast van één van de makers van de serie (Duncan Trussell Family Hour). Qua beeld mag de serie dan wel weinig grenzen aan de realiteit, inhoudelijk zijn de dialogen wel degelijk uit het leven gegrepen.

En dat contrast, tussen lichtjes absurd en uit het leven gegrepen, is net wat The Midnight Gospel zo interessant maakt. Wij durven erop te wedden dat het je blik op de wereld alleen maar verruimt.

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Meer Netflixtips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Cartoon The Midnight Gospel op Netflix is een diepzinnige cartoon over leven en dood
Sluiten