Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 25 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

The Boy Who Harnassed the Wind op Netflix is een les in doorzettingsvermogen

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: The Boy Who Harnassed the Wind, een ontroerende docu-film over beperkt worden in je dromen en doorzettingsvermogen.

Van je ouders te horen krijgen dat er niet voldoende geld is om naar school te gaan: voor velen onder ons is dat bijna ondenkbaar. Naar school gaan is in ons land zó vanzelfsprekend, dat we er niet bij stilstaan dat dat op andere plekken in de wereld niet zo is.

The Boy Who Harnassed the Wind is wat dat betreft een eye opener.

The Boy Who Harnassed the Wind

De film vertelt het verhaal van de jonge William, die samen met zijn gezin in Malawi woont. De regering van Malawi is niet in staat om financiële steun te verlenen aan armere gezinnen (zoals die van William).

Tip: Eindelijk: een optimistische documentaire over het klimaat (kijk ‘m deze week gratis!)

De dagelijkse realiteit van Williams gezin bestaat er daarom uit om hard te werken op het veld, zodat ze zelfvoorzienend kunnen zijn in het eten dat op tafel komt. Dat is een extra uitdaging met de extreme droogte waarmee het land te maken heeft.

Over belemmerd worden in je dromen

Maar alles draait natuurlijk om William, die aan het begin van de film naar een lokaal schooltje gaat. Daar ontdekt hij al snel zijn fascinatie voor techniek en exacte wetenschappen. Het is zijn droom om een technologie-gerelateerde hogere opleiding te volgen, maar al gauw krijgt hij de ontnuchterende boodschap dat zijn ouders het schoolgeld niet meer kunnen betalen.

Lees ook: Zet één kleine stap en jouw dromen komen uit

William is daarom genoodzaakt om samen met zijn ouders op het land te werken. Toch laat hij zijn droom niet voor wat het is en broedt hij op een ambitieus plan: de waterschaarste in het dorp redden. Daarin krijgt hij heel wat weerstand: niet alleen wordt hij belemmerd door de extreme weersomstandigheden, ook op steun van zijn ouders kan hij niet echt rekenen – zij hebben hem immers vooral nodig op het land.

En toch…

En toch bewijst William dat het mogelijk is om je dromen te volgen, zelfs wanneer je denkt dat alles en iedereen je tegenzit. Hij gaat de strijd aan met de beperkingen die hem worden opgelegd, en het resultaat ervan is even ontroerend als fantastisch.

We kunnen van William veel lessen leren op vlak van doorzettingsvermogen, moed, kracht en het bedenken van creatieve oplossingen als mensen je vertellen dat niets mogelijk is. Extra mooi om te weten: de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Een must see dus!

Bekijk de volledige trailer hieronder:

Meer Netflix tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Boy Who Harnassed the Wind op Netflix is een les in doorzettingsvermogen
Sluiten