De wereld verbeteren? Doe inspiratie op bij de tentoonstelling ‘We have a dream’

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: jezelf verzorgen met kristallen, een tentoonstelling over wereldverbeteraars en betaalbaar eco-beddengoed.

Schoonheid van binnenuit

Als we het over ‘self care’-producten hebben, gaat het meestal om crèmes die je mooier maken van buiten. Maar het nieuwe Nederlandse self care-merk Rock Your World focust zich juist op ‘inner beauty’. Het net gelanceerde merk heeft een reeks producten gebaseerd op de eigenschappen van kristallen en essentiĂ«le oliĂ«n, ingedeeld in zes categorieĂ«n: Self, Mood, Mind, Night, Energy en Home. Ze verkopen (air)sprays, (bad)oliĂ«n, rollers en zelfs losse stenen.

Rock Your World gaat uit van ‘een harmonie tussen lichaam en geest’, die bereikt kan worden met de natuurlijke oliĂ«n en diamanten. Denk bijvoorbeeld aan de geruststellende geur van lavendel en de invloed van de geur van salie op ons zenuwstelsel, noemt het merk. Palmarosa en amethist zouden helpen om kalm te worden en in contact te blijven met je intuĂŻtie. Klinkt zweverig? Nope, dat is het nou juist net niet. Alle producten zijn te koop op hun site.

Wij hebben een droom

De wereld verbeteren, dat willen we allemaal wel. En van wie kunnen we dat nou beter leren dan van mensen die het Ă©cht gedaan hebben? Tot en met 4 februari is er in de Nieuwe Kerk in Amsterdam een tentoonstelling over wereldverbeteraars – specifieker: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Zij hadden grote invloed op de maatschappij in de twintigste eeuw, met name op de sociale (on)gelijkheid. De Ă©Ă©n in India, de ander in Amerika, de laatste in Zuid-Afrika.

Bij de tentoonstelling, ‘We have a dream’, kun je je verdiepen in hun wereld. Wat waren belangrijke gebeurtenissen, hoopvolle momenten maar ook tegenslagen? Je wordt geĂŻnspireerd om ook te staan voor je idealen en mensen te inspireren. Want inspireren kunnen we allemaal, al is het maar Ă©Ă©n iemand. De Nieuwe Kerk is dagelijks open van 10 tot 17 uur. Bij de tentoonstelling hoort ook een kinderboek over de wereldverbeteraars, ‘No kwik in ons bos’.

Eco-slapen

De producenten van duurzaam beddengoed schieten als paddenstoelen uit de grond. Heel leuk natuurlijk, maar meestal kosten die producten wel een rib uit je lief. Maar niet bij JOARZ. Het nieuwe merk verkoopt luxe beddengoed dat nog betaalbaar is ook. Het beste nieuws: alle dekbedovertrekken, kussenslopen en hoeslakens zijn gemaakt van eco-friendly percal katoen. Er zijn dus geen schadelijke chemicaliën aan toegevoegd.

De onderneming werkt bovendien samen met een fabriek in Pakistan waar alle medewerkers boven de 18 jaar zijn en onder veilige omstandigheden hun werkzaamheden kunnen uitvoeren met werkdagen van maximaal 10 uur. Zo fijn! Ook aan het slaapcomfort is gedacht: JOARZ heeft een draaddichtheid van 300 per inch, in tegenstelling tot de ‘standaard’ van 200 (om het maar even in de taal van kenners te zeggen). Alle producten zijn te koop in hun webshop.

Meer Bedrock

Designerkleding van echte modellen overkopen? Het kan! (en je steunt het goede doel)

Plasticvrij leven? Download onze 'How to be... Plastic Free Guide'

Schrijf je in voor de mailing en ontvang dé gids die je helpt duurzamer te leven

Reageer op artikel:
De wereld verbeteren? Doe inspiratie op bij de tentoonstelling ‘We have a dream’
Sluiten