Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 5 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is het lekkerste matras ever en het is gebaseerd op NASA-technologie

Weinig dingen zijn zo bevredigend als lekker in slaap vallen op een matras dat voelt alsof het voor jouw lichaam is gemaakt. Wist je dat het állerlekkerste matras is gebaseerd op NASA-technologie?

Ooit weleens op een matras gelegen dat zich helemaal naar je lichaam vormde, waardoor je het gevoel had dat je gewichtsloos was? Dat moet een matras van traagschuim zijn geweest. De technologie van dit materiaal werd grappig genoeg in de jaren 70 ontwikkeld door NASA, om astronauten tijdens de lancering te beschermen en te ondersteunen. Traagschuim heeft namelijk de eigenschap de druk op het lichaam beter te verdelen. Een ideale eigenschap voor matrassen: hoe minder druk op je lichaam, hoe lekkerder je slaapt.

Niet zo gek dus dat de technologie later door wetenschappers van TEMPUR® – je weet wel, van die heerlijke matrassen – is omarmd en is doorontwikkeld. Traagschuim is gemaakt van een kunstmatig materiaal dat bij kamertemperatuur stevig is, maar zachter wordt als het in aanraking komt met lichaamswarmte. Vandaar dat het dus heel aangenaam voelt als je hierop gaat liggen: het matras vormt zich langzaam maar zeker helemaal naar jouw lichaam.

Een matras waarop je slaapt als een wolkje

Cliché, maar waar: heb je eenmaal op zo’n TEMPUR® -matras geslapen, dan bestaat de kans dat je nooit meer wat anders wilt. Ben je namelijk gewend altijd te zoeken naar een lekkere slaaphouding (en soms betekent dat woelen en ‘je draai niet vinden’), dan is het een verademing om het tegenovergestelde te ervaren: je gaat liggen, en je matras past zich aan jouw houding aan! In vergelijking met een regulier matras voelt het alsof je zwevend op een wolkje in slaap valt. Als je opstaat, zie je zelfs de contouren van je lichaam nog even in het matras. Niet zo gek dus dat dit de ideale manier is om van nek-, rug- en gewrichtsklachten af te komen.

Volgens ons is het de moeite waard om het eens te proberen, want je hebt altijd de mogelijkheid om te komen proefliggen én je aankoop eventueel na 90 dagen om te ruilen. Bovendien krijg je 10 jaar volledige garantie – geen optie tot een miskoop dus! En laten we eerlijk zijn: investeren in je nachtrust betaalt zich op vele vlakken uit. Al is het maar door die healthy glow die je krijgt als je schoonheidsslaapje zijn werk heeft gedaan…

In samenwerking met TEMPUR®

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit is het lekkerste matras ever en het is gebaseerd op NASA-technologie
Sluiten