Tessa Ham
Tessa Ham Betere wereld 10 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

TED Talk: Lauren Singer geeft praktische tips voor een zero waste lifestyle

Wat zorgt ervoor dat er leven is op aarde? Wat is de beste manier om je tijd goed in te delen? En waarom lachen we eigenlijk? Dat lijken heel ingewikkelde vragen, maar over bijna elk gecompliceerd onderwerp is ooit een TED Talk gehouden waarin iemand je haarfijn alle ins en outs uitlegt. En dat in slechts 10 à 20 minuten! Om de week delen we op Bedrock zo’n talk over iets wat de wereld – of jouw leven – een beetje beter maakt. Deze keer: Lauren Singer over een zero waste lifestyle.

Even schrikken: in Nederland gooien we ieder jaar maar liefst 488 kilo afval per persoon weg. Dat is niet echt aardig voor de planeet waarop we leven. De Amerikaanse Lauren Singer pakt het daarom anders aan. De hoeveelheid afval die zij de afgelopen drie jaar produceerde, past in een klein potje. Lauren leeft namelijk een zero waste lifestyle. De Environmental Studies studente realiseerde zich dat ze om het milieu gaf en er veel over praatte, maar dat ze in het dagelijks leven niets deed om de aarde een handje te helpen.

Maar hoe je dat dan, zo’n zero waste lifestyle? Helemaal stoppen met afval is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat herinnert Lauren zich maar al te goed. Denk maar eens na: bijna al het eten in de supermarkt is verpakt. En zelfs als je dat vermijdt, zijn je shampoo fles, tube tandpasta en wattenstaafjes afval als ze leeg zijn of gebruikt. Ook Bedrock’s Rosa realiseerde zich tijdens haar zero waste challenge dat de levensstijl heel veel voorbereiding nodig heeft.

Zero waste én in de stad wonen. Hoe doe je dat? Het is makkelijker dan je denkt!

Tips voor een zero waste lifestyle

Na 3 jaar zero waste leven is de lifestyle volgens Lauren makkelijker dan je misschien zou denken. “Het klinkt misschien heel moeilijk”, vertelt ze. “Maar geloof me: dat is het niet. Ik ben lui, net als de gemiddelde persoon. Ik zou deze lifestyle niet hebben als het moeilijk was geweest.” In tegendeel, volgens haar heeft een zero waste lifestyle op de lange termijn veel meer voordelen dan nadelen. Door zonder afval te leven bespaart ze bijvoorbeeld geld, eet ze gezonder en zit ze daardoor ook lekkerder in haar vel.

In haar inspirerende TED Talk vertelt Lauren Singer waarom ze de keuze maakte om zonder afval te gaan leven. Ook geeft ze praktische tips voor mensen die dat ook zou willen.

Why I live a zero waste life | Lauren Singer | TEDxTeen

Lauren is an Environmental Studies graduate from NYU and former Sustainability Manager at the NYC Department of Environmental Protection, and the amount of trash that she has produced over the past three years can fit inside of a 16 oz. mason jar.

Meer weten over zero waste leven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
TED Talk: Lauren Singer geeft praktische tips voor een zero waste lifestyle
Sluiten