Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 21 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Hoe word je succesvol? Deze TED Talk leert je de 8 geheimen van succes

Wat zorgt ervoor dat er leven is op aarde? Wat is de beste manier om je tijd goed in te delen? En waarom lachen we eigenlijk? Dat lijken heel ingewikkelde vragen, maar over bijna elk gecompliceerd onderwerp is ooit een TED Talk gehouden waarin iemand je haarfijn alle ins en outs uitlegt. En dat in slechts 10 à 20 minuten! Om de week delen we op Bedrock zo’n talk over iets wat de wereld – of jouw leven – een beetje beter maakt. Deze keer: Richard St. John over succes. Hoe word je dat eigenlijk?

Hoe komt het toch dat sommige mensen meer succesvol in hun werk zijn dan andere? Zijn ze slim of hebben ze misschien geluk? Marketeer Richard St. John deed er onderzoek naar en legde de 8 geheimen van succes uit in zijn TED Talk. Spoiler: allebei niet.

Jarenlang onderzoek naar de geheimen van succes

Lang geleden kreeg de Amerikaanse John de vraag: ‘Wat zijn de voorwaarden om succesvol te worden?’. Hij dacht na en realiseerde zich dat hij daar geen antwoord op kon geven.

Genoeg reden om dat zelf uit te zoeken. Om erachter te komen waarom sommige mensen succesvoller zijn dan andere en hoe succes eigenlijk bereikt wordt, deed John onderzoek. Héél veel onderzoek. Hij mag zichzelf dan ook een heuse succes analist (en marketeer) noemen. Het onderzoek duurde jarenlang, hij ondervroeg in die tijd ruim 500 mensen en dat leidde tot de 8 ‘geheimen’ tot succes.

Om je alvast een grof idee te geven van de bevindingen van John, geven we je de 8 geheimen tot succes. Zijn hele talk inclusief gedetailleerde uitleg bekijk je in de video hieronder.

  1. Passie
  2. Werk
  3. Goed worden
  4. Doorzetten
  5. Steun
  6. Geven
  7. Ideeën
  8. Volhouden

TED TALK- Richard St. John’s 8 secrets of success

No Description

Je weet nu wat je te doen staat om een succesvol leven te creëren. Althans, wat is succes eigenlijk? Volgens Nederlanders heeft succes namelijk weinig met carrière te maken.

Nog meer inspirerende TED Talks zien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Hoe word je succesvol? Deze TED Talk leert je de 8 geheimen van succes
Sluiten