Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 2 mei 2020

Tales by Light op Netflix laat het verhaal achter natuurfoto’s zien (en dat is prachtig)

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Tales by Light, een prachtige serie die het bijzondere leven van natuurfotografen volgt.

Wie graag kijkt naar mooie natuurbeelden heeft vast al gekeken naar Our Planet, Jane of 72 Cutest Animals vast al gekeken. Tales by Light vult dat lijstje goed aan.

Tales by light

Tales by Light is een serie die het leven van gerenommeerde natuurfotografen op de voet volgt. De natuurfotografen nemen je mee naar de unieke locaties en laten zien dat er heel wat bij komt kijken om het perfecte plaatje te schieten.

Lees ook: Als kinderen contact verliezen met de natuur, hoe gaan ze er dan ooit voor vechten?

En nee, vrees niet dat de serie enkel en alleen draait om de technische aspecten van een goeie foto, want er wordt gefocust op de mooie en diverse natuur waarin ze uren spenderen voor het juiste shot. Als kijker word je dus getrakteerd op fenomenale beelden waar je anders zelden toegang tot krijgt.

Adembenemend en ontroerend

Tales by Light is de perfecte serie om met je verstand op nul te bingen en weg te dromen bij de prachtige beelden van volkanen, wilde dieren, zonsopgangen en andere wonderen van moeder natuur.

Must read: Leren van de Zweden: wat Zweden ons leert over omgang met de natuur (en onze kinderen)

Inmiddels zijn er reeds 3 seizoenen van telkens 6 afleveringen. Iedere aflevering behandelt een ander gebied op deze nog mooie en diverse planeet. Van een stukje oceaan in Indonesië tot de gebieden van de Aboriginals in Australië tot de wilde dieren in Kenia.

Nu we zelf niet zo gauw meer gaan reizen, is Tales by Light in ieder geval een waardig alternatief om de wereld te zien.

Bekijk hieronder de volledige trailer

Meer Netflixtips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Tales by Light op Netflix laat het verhaal achter natuurfoto’s zien (en dat is prachtig)
Sluiten