Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Body 29 jan 2018

Sunny’s Breakfast Bar is nu open! Geniet van all-day ontbijtjes in Amsterdam

Afgelopen week zijn de deuren van Sunny's All-day Breakfast Bar open gegaan in Amsterdam. De bar is de komende 2,5 week open, en je vindt er de meest kleurrijke en voedzame muesli bowls.

Uit onderzoek blijft namelijk dat één op de vier mensen het ontbijt overslaat. En dat terwijl een goed en voedzaam ontbijt het beste begin van de dag is. Daarom kun je bij Sunny’s alleen maar 100% biologische en plantaardige muesli bowls krijgen die vol met groenten en fruit zitten. De muesli’s en krokante muesli’s zijn volkoren en in de oven gebakken, rijk aan vezels en je weet precies wat erin zit. Sommige met pure chocola voor een extra bite. Daarnaast kun je verwarmende biologische thee drinken.

Iris Duvekot

Sunny’s Breakfast Bar

Sunny’s verwijst naar de zon en is daarmee en ode aan haar en de natuur. En hoe kunnen we onze liefde voor haar en de natuur beter laten zien dan door 100% van de winst te doneren aan het groene woestijn project van Partners Pays-Dogon. Ze planten bomen omdat ze de verwoestijning tegen willen houden. Door klimaatverandering heeft het zand uit de woestijn de natuurlijke neiging om al het vruchtbare landbouwgrond te doen verdwijnen. Het planten van bomen noemen ze ook wel non-migratie interventies. Zolang de Dogon voedsel kan blijven verbouwen zullen zij hier blijven wonen.

Babette Porcelijn zegt hierover: “Bomen zijn enorm belangrijk, niet alleen om de woestijn tegen te houden maar één boom neemt ongeveer zeven kilo CO2 per jaar op. Bomen verdampen daarnaast ook water dus waar een groot bos is wordt regen gevormd en daarmee creëren we onder andere een vruchtbare bodem. Één boom koelt net zoveel als tien airco’s. Een bos is het perfecte leefgebied voor allerlei plant- en diersoorten en één boom kan meer dan 250 plant- en diersoorten ondersteunen. We hebben voor Partners Pays-Pays Dogon gekozen omdat zij in partnerschap werken met de bevolking en hun wijsheid met betrekking tot het gebied gebruiken. Zo kweken de vrouwen zelf de zaden in de kwekerijen en op de plekken waar ze wonen.”

Sunny’s is maandag tot en met vrijdag geopend van 07:30-17:00 uur, en zaterdag en zondag van 09:00-17:00 uur. Je vindt ons aan de Eerste Sweelinckstraat 20 in Amsterdam. Sunny’s is ook kindvriendelijk. Je kan er mini bowls krijgen en we hebben fijne stoelen voor de allerkleinsten.
Hier vind je all you need to know over Sunny’s Breakfast Bar.

Zorg en liefde

Alles bij Sunny’s is met zorg en liefde uitgezocht. Daarom delen we heel graag met jullie wie onze partners zijn. Het personeel loopt in 100% duurzame t-shirts van ARMEDANGELS. De muren zijn onder handen genomen door Sigma Paintr met de Sigma Air Pure verf. Een supermatte muurverf die de binnenlucht zuivert en daardoor bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat. Daarnaast is het product een duurzame keuze, want het is maar liefst 45% biobased. Deze combinatie zorgt ervoor dat Sigma de eerste op de markt is met zo’n innovatief product. We love!

De stoelen, banken en tafeltjes komen van FEST en speciaal voor Sunny’s zijn de mooie roze designstoelen te koop voor €300, en ook hier gaat 25% naar het groene woestijn project van Partners Pays-Dogon. Groen is more, daarom hebben we samen met de Wildernis de fijnste planten voor Sunny’s uitgezocht, die de lucht zuiveren maar ook het natuurlijke gevoel in de zaak waarborgen.

Iris Duvecot

Sunny’s zou niet zulke lekkere bowls kunnen maken zonder de beste blenders. Die zijn de Bianco di Puro Blenders via Greenyourself. Deze blenders zijn semi-professionele blenders met 2 PK vermogen dus perfect voor thuis. De speciaal vormgegeven blender kan in combinatie met de edelstaalmessen ervoor zorgen dat de celwanden van bladgroenten geopend worden, waardoor het chlorophyl vrijkomt. Wat wil je nog meer? Elke dag een smoothie thuis maken toch? De bowls worden gegeten uit kommen van Sissy-Boy met lepels van hetzelfde merk.

sunny's breakfast bar

De muziek die de hele dag uit de speakers komt is met zorg samengesteld door Kollekt.FM. 200 nummers die perfect aansluiten op het moment van de dag om ervoor te zorgen dat je altijd in een Sunny’s stemming bent.

Het hele project is tot stand gekomen door Nina Pierson, die met Nicole Huisman en Jesse Nolte het interieur bedacht voor Sunny’s. The Phoneyclub heeft de huisstijl ontwikkeld. Samen met Ninour en Grace Allaart ontwikkelde ze het menu. Wayne Parker Kent heeft het webdesign en de productie gedaan, samen met Chanel Trapman. En Nina Pierson is verantwoordelijk geweest voor de conceptontwikkeling en creatieve directie.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Sunny’s Breakfast Bar is nu open! Geniet van all-day ontbijtjes in Amsterdam
Sluiten