Styling tips om je woonkamer leuk in te richten (én energie te besparen)

Energiebesparing is een thema dat ik persoonlijk belangrijk vind, omdat het bijdraagt aan een bewuster en duurzamer leven. Maar ik wil niet dat het ten koste gaat van de gezelligheid in huis. En zo zijn er denk ik velen met mij. Daarom delen we styling tips voor je woonkamer, waarmee je ook nog eens energie bespaart.

Energie besparen is geld besparen. Hoe minder energie je verbruikt, hoe lager je energierekening aan het eind van de maand zal zijn. En hoewel je aan het einde van het jaar pas écht goed kunt zien hoeveel voordeel je hebt behaald, kun je ook op korte termijn al aan de slag.

Zo begin je

Omdat de kans groot is dat je in deze tijd van het jaar (hallo drukke decembermaand), geen tijd hebt om je hele woning te verbouwen, beginnen we klein: met de woonkamer. Als ik in mijn eigen woonkamer rondkijk zie ik overal apparaten die energie verbruiken: een tv, een computer, een cd-speler, een verwarming, rondslingerende opladers en diverse soorten verlichting, waaronder een kerstboom met lampjes. En waarschijnlijk ben ik niet de enige.

Betekent dit dat je alle apparaten de deur uit moet doen, en de winter door moet komen op een berenvel voor de openhaard? Gelukkig niet. In een video van Nuon laten energie-stylisten zien hoe je op een makkelijke manier en met handige en praktische tricks energie kunt besparen. De bedoeling is om met een paar simpele aanpassingen je energieverbruik te minderen, terwijl je gewoon leeft zoals je dat normaal ook doet.

Zo eenvoudig is het dus

Zoals de stylisten laten zien, hoeft het helemaal niet veel moeite te kosten om energie te besparen. Ook op korte termijn is er veel winst te behalen. De volgende tips kun je direct toepassen:

  • Staat je bank voor de radiator? Verplaats deze dan. Als de bank ervoor staat kan de warmte nergens naartoe, waardoor je huis zich minder snel verwarmt.
  • Heb je het ’s avonds koud, dan kun je in plaats van de thermostaat omhoog zetten ook gewoon warm onder een dekentje kruipen. Net zo gezellig.
  • Leg een vloerkleed in de woonkamer. Als je met je voeten op een kleed stapt, dan is je gevoelstemperatuur hoger.
  • Ben je toe aan nieuwe gordijnen, kies er dan voor om de stof net boven de radiator te laten eindigen. En als je ook nog dik materiaal uitkiest, dan blijft het nog warmer in huis.
  • Wat betreft verlichting: je kunt al je gloeilampen tegenwoordig vervangen voor hele mooie led verlichting.
  • Mocht je tv aan vervanging toe zijn, kies dan voor een energiezuinig model, bijvoorbeeld met een A+ label.
  • Als je alles gaat afsluiten, schakel dan alle randapparatuur (zoals een versterker of tv ontvanger) uit. Kleine moeite, maar het levert veel op.

Is het écht zo makkelijk? Eigenlijk wel ja. Het enige obstakel is dat ieder huis anders is. En dat betekent dat iedereen andere tips kan gebruiken. Daarom heeft Nuon nu de energiescan. Nuon begrijpt dat een persoonlijk, op maat gemaakt advies het beste werkt. Daarom krijgen trouwe klanten gratis een energiescan: een videogesprek met een energieadviseur die je via je smartphone, tablet of laptop concrete bespaartips geeft waarmee je direct aan de slag kunt.

Tijd voor een winter make-over

Wil je de energie styling tips van Nuon thuis toepassen? Dat kan. De producten in de video worden verloot onder alle Bedrock-lezers. Je kunt kiezen uit een vloerkleed (voor lekker warme voeten), kaarsen, een kussen, een lampenset of een tv. Zo wordt het nóg makkelijker om je woonkamer leuk in te richten.

Vul onderstaand je gegevens in en geef aan welk product je graag wilt winnen.

[contact-form-7 id=”24022″ title=”Nuon Winnactie”]

Meer lezen?

Is Franse kaas de nieuwste vorm van groene energie?

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Styling tips om je woonkamer leuk in te richten (én energie te besparen)
Sluiten