Redactie
Redactie Partnerbijdrage 18 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Met deze 5 tips maak je van je woonkamer een stressvrije zone

Het devies is nog altijd om zo veel mogelijk thuis te werken. Aan de ene kant best lekker, maar aan de andere kant zorgt het ervoor dat de scheidingslijn tussen werk en privé enorm vervaagt. Geef je woonkamer – en daarmee ook jezelf! – daarom eens wat extra aandacht door ‘m om te toveren in een stressvrije zone. 

1. Onbezorgd ademen

Naast dat planten in je woonkamer voor een rustige sfeer zorgen, zijn ze ook nog eens hartstikke gezond. Bepaalde planten zuiveren de lucht: de blaadjes halen schadelijke stoffen als formaldehyde en carbon monoxide uit de lucht, waardoor jij onbezorgd kunt ademhalen. Daarnaast zullen veel plantenliefhebbers beamen dat het zorgen voor planten – of op z’n minst ze zo lang mogelijk in leven houden – je een voldaan gevoel geeft. Op naar het tuincentrum!

2. Maak er iets vrolijks van

Geen stress hebben staat zo ongeveer gelijk aan vrolijk zijn. En hoe haal je nu beter vrolijkheid in huis dan door een mooie bos bloemen aan te schaffen? Als je voor biologische bloemen gaat, hoef je je geen zorgen te maken over de voetafdruk die jouw bos achterlaat. Frisse veldbloemen en korenbloemen in zachte kleuren worden op Nederlandse bodem in de volle grond en op natuurlijke wijze geteeld, zonder gebruik van chemische hulpmiddelen. Zijn verse bloemen niet helemaal jouw ding, maar wil je wel kleur in huis halen? Dan zou je kunnen denken aan gedroogde bloemen. Ze zijn net zo vrolijk, maar je hebt er veel langer plezier van.

3. Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimd huis, is voor veel mensen een stressvrij huis. Zorg er dus voor dat je niet overal speelgoed/kleding/verpakkingen rond laat slingeren, je regelmatig stofzuigt en dweilt en de vaat iedere avond voordat je gaat slapen is gedaan. De bank even opfluffen en de kussens opschudden voordat je naar bed gaat, is ook een simpele maar effectieve trick. Wedden dat je dan ‘s ochtends met een glimlach op je gezicht je woonkamer in loopt? 

Bron: 123RF

4. Let op de kleuren

Bepaalde kleuren geven je een instant relaxed gevoel – en dat heb je nodig in een stressvrije zone. Blauw en groen werken bijvoorbeeld kalmerend. Net als veel lichte kleuren. Geel zorgt voor een vrolijk gevoel en oranje zou cozy zijn. Houd daarnaast rekening met het licht. Misschien heb je overdag behoefte aan fel licht, maar dat betekent niet dat je ‘s avonds onder een tl licht aan je theetje moet zitten lurken. Laat overdag zoveel mogelijk buitenlicht binnen en ga ‘s avonds liever voor sfeerverlichting.

5. De after-work-metamorfose

We schreven het eerder al: door al dat thuiswerken is de scheidingslijn tussen werk en privé flinterdun geworden. Grote kans dat je thuis geen werkplek hebt – wie had verwacht dat we ooit zo lang aan huis gekluisterd zouden zitten?! Misschien werk je aan de eettafel, of heb je in de hoek van de woonkamer een mini-werkplek voor jezelf gecreëerd. Helemaal prima, maar zorg ervoor dat die werkplek je stressvrije zone ‘s avonds niet verpest. Berg je werkspullen aan het einde van de dag daarom op, dat zou je op kantoor ook doen!

 

In samenwerking met bloomon

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Met deze 5 tips maak je van je woonkamer een stressvrije zone
Sluiten