Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 14 apr 2018

Dagje naar het strand? Je wordt beloond als je zwerfafval opraapt

Nu de temperaturen langzaam maar zeker stijgen (die paar grauwe dagen tussendoor negeren we maar gewoon), wordt het ook drukker op de stranden. Natuurlijk is zo’n dagje met je voeten in het zand vooral heel ontspannend, maar op verschillende plaatsen kun je tegelijkertijd óók nog een goede daad doen. Sinds een paar dagen geleden hangen er bij verschillende strandtenten in Scheveningen namelijk ‘juttassen’ van Grondstofjutters. Ga je een stukje langs de kust lopen, dan kun je zo’n tas meenemen en al het zwerfafval dat je vindt daarin doen. Echt, je zult verbaasd zijn van de hoeveelheid plastic flesjes die op het strand rondzwerven (en dat terwijl plastic niet vergaat).

Dit wil je misschien ook lezen: Plastic afval is overal (zo kunnen we vervuilde oceanen tegengaan).

 

Plasticvrije Noordzee (en schoon strand)

Eerder werden er al tassen opgehangen in Noordwijk, Katwijk en Wassenaar; alle deelnemende paviljoens in de verschillende plaatsen vind je op de site van Grondstofjutters. Het afval dat verzameld wordt, wordt weer gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Het uiteindelijke doel is een schoon strand – én een plasticvrije Noordzee

Je doet het trouwens niet voor niets: als je een volle juttas inlevert, kun je in de desbetreffende strandtent een gratis kopje thee of koffie drinken – óf een gratis ijsje bestellen (mocht het nu ineens heel warm worden). Echte sportievelingen kunnen de tas ook inleveren in ruil voor korting op een surfles.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dagje naar het strand? Je wordt beloond als je zwerfafval opraapt
Sluiten