De beelden van deze stervende ijsbeer zijn hartverscheurend

Natuurbeheerder Paul Nicklen nam deze hartverscheurende video op van een ijsbeer die nauwelijks een grammetje vet heeft. "Het scheurt je hart uit," laat hij weten. Door dit filmpje te delen hoopt Nicklen dat er meer bewustwording komt omtrent de noordpool die opwarmt, en de problemen die ijsberen daardoor ondervinden.

Uiteraard hoopt hij dat het werkt, en er echt meer actie wordt ondernomen. Maar mocht het zo zijn dat ijsberen uitsterven, wil hij dat mensen op z’n minst zien hoe dat er uitziet. “Als wetenschappers zeggen dat beren uitsterven, dan vind ik dat mensen dat zelf moeten zien,” aldus Nicklen in een interview met National Geographic. “Dit is hoe een uitgehongerde beer en klimaatverandering er uitziet.”

Ijsberen hebben een bevroren zee nodig om te jagen op hun belangrijkste prooi, zeehonden. Als er geen ijs is, heeft de ijsbeer letterlijk niets om op te staan, waardoor zie niet aan eten kunnen komen. Ijsberen zijn wel gewend aan vasten, aangezien ze drie tot vier maanden niet eten als het ijs in de warmere maanden smelt. Maar, als het klimaat blijft veranderen en deze periode daardoor steeds langer wordt, zullen de ijsberen het niet overleven.

Mochten mensen om je heen nog steeds grappen over klimaatverandering, kun je hier lezen hoe je uitlegt hoe belangrijk en echt klimaatverandering is.

Inhabitat

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
De beelden van deze stervende ijsbeer zijn hartverscheurend
Sluiten