Gespot door de redactie: staand werken op een balansbord en zelf beautyproducten maken

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: een boek voor iedereen die bewust bezig is met uiterlijke verzorging, een balansbord dat staand werken een stuk prettiger maakt, een indringende tentoonstelling over de zwarte LGBTQI gemeenschap in Zuid-Afrika, en een online kledingwinkel met de mooiste slow fashion merken op één plek.

Zelf natuurlijke schoonheidsproducten maken

Om onze huid te verwennen kopen we vaak (dure) crèmepjes en lotions. Maar wist je dat je veel van deze dingen ook gewoon zelf kunt maken? In het boek Clean Beauty laten Dominika Minarovic en Elsie Rutterford je zien hoe gemakkelijk en leuk het is om zelf je schoonheidsproducten te maken. Wat dacht je van een bodyscrub van koffie en een banaanmasker voor gespleten haarpunten? Of een warm bad met kokosmelk? Door enkel natuurlijke producten te gebruiken houd je de controle over wat je op je gezicht of in je haar smeert. Daarbij zijn homemade recepten niet alleen beter voor je huid, maar ook voor je portemonnee én voor het milieu.

Actief staan achter je bureau

Zitten is het nieuwe roken, schreven we eerder op Bedrock. In het artikel leggen we uit waarom langdurig zitten slecht voor ons is, en staand werken dé oplossing is voor een actieve werkhouding. Maar om rug- en nekklachten te voorkomen is het wel belangrijk om de juiste houding aan te nemen terwijl je staat. Gelukkig is daar Steppie: een stabiel balance bord. Het bord activeert de spieren op een natuurlijke wijze en verzekert een correcte en gunstige houding gedurende de hele dag. Naast het verlichten van pijnen in de nek en rug, zorgt het gebruik van Steppie er ook voor dat je meer vet gaat verbanden en je evenwicht beter onder controle hebt. Klinkt goed toch?

Voor meer informatie en/of productaanvragen kun je contact opnemen met House of Rebels.

Een indringende tentoonstelling

Vanaf 8 juli is in het Stedelijk Museum Amsterdam de eerste museale solotentoonstelling in Nederland van de Zuid-Afrikaanse fotografe en visueel activiste Zanele Muholi te zien. Het is een indringende presentatie van de zwarte LGBTQI gemeenschap in Zuid-Afrika, waarbij Muholi de zwarte lesbische en transgender gemeenschap fotografeert vanuit een ‘insider positie’. Met haar indrukwekkende, confronterende en soms ook geestige beelden eist zij zichtbaarheid op voor een gemeenschap die weliswaar sinds 1996 wettelijk bescherming geniet, maar in de praktijk vaak op gruwelijke wijze correctief wordt verkracht, gediscrimineerd en aangevallen.

Verantwoord online winkelen

Weet je nooit zo goed de juiste adresjes te vinden voor duurzame kleding? Of heb je het idee dat je vaak van hot naar her moet om een leuke duurzame garderobe samen te stellen? Online kledingwinkel Take it slow – die deze zomer haar digitale deuren opent – biedt uitkomst. Bij Take it slow vind je een selectie van de mooiste moderne slow fashion merken op één plek. Je shopt er dus eerlijk geproduceerde kleding, zonder dat je daarbij in hoeft te leveren op stijl. En ook leuk: het aanbod van Take it slow bestaat zowel uit bekende als onbekende modelabels. Denk aan merken als People Tree, Alchemist, Filippa K en Veja sneakers.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: staand werken op een balansbord en zelf beautyproducten maken
Sluiten