Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Work 22 okt 2019

De favoriete Spotify-lijsten van de Bedrock-redactie om lekker op te werken

Onderschat nooit de kracht van muziek. Door naar de juiste muziek te luisteren, kan je je mood een stevige boost geven, je productiviteit verhogen én inspiratie krijgen. Om de week vol positieve energie door te komen, delen we met liefde de favoriete Spotify-lijst van de Bedrock-redactie om lekker op te werken of studeren!

Luister je graag naar muziek terwijl je werkt, dan is het natuurlijk wel zo lekker om een paar ‘go to’-playlists te hebben die fijn werken. Daarom vroeg ik mijn collega’s naar hun favoriete Spotify lijsten en verzamelde hun antwoorden.

Onze favoriete Spotify lijsten om lekker op te werken

Pak je Spotify er maar vast bij om deze lijsten meteen te volgen:

Bedrock leading lady Rosa

Rosa is een echte wereldreizigster die al naar de gekste plekken is afgereisd. Toch zondert ze zich tijdens het schrijven liever af in haar eigen wereld. Wél met koptelefoon, maar zonder de muziek.

Wanneer ze mails beantwoordt of wat lichter werk verricht, luistert ze op haar beurt graag naar deze Paris Jazz Café-playlist, alsof ze in een gezellig Frans barretje zit. Een andere favoriet van haar is deze playlist met een toffe mix van indie- en funky nummers.

Ook interessant: Muziek luisteren is goed voor je gezondheid: maar waarom?

Team lead Lisanne

Hoewel het lijkt alsof onze team lead op sommige dagen van de ene meeting naar de andere spurt, zit ze toch ook geregeld lekker stukjes te tikken met een muziekje. Voor dit artikel tipte ze ons twee van haar favoriete afspeellijsten: Hotel Côstes en Glitter Box.

Die laatste staat vol met dansbare en meezingbare disconummers. Af en toe horen we haar dan ook vrolijk meegenieten van de nummers waar ze op werkt.

WorkJuice girlboss Tessa

Tessa houdt zich veel bezig met content over productiviteit en carrière, dus zijn we éxtra benieuwd naar haar muziek-lijst om op te werken.

Tessa betrappen we soms op het mee neuriën van Disney klassiekers of de beste hits van ABBA. Maar tussen ‘Dancing Queen’ en de Aladdin-soundtrack door kiest ze vaak voor de genres Old School of Classic Acoustic.

Haar beste concentratietip? Kies voor oude hitjes waarvan je de tekst al kent. Hierdoor hoef je niet op de tekst te letten en kan je je hoofd lekker bij je werk houden.

Lees ook: Waarom de kantoortuin de ergste werkplek is die je maar kunt hebben

Foodie Nancy

Nancy werkt dan wel voornamelijk voor zusje Culy.nl, met alle lekkere vega(n) recepten die ze voor ons aanlevert, maakt ze toch ook een onmiskenbaar deel uit van de Bedrock-club.

De muziek waar ze op werkt is afhankelijk van haar stemming, al staat deze playlist van Funk & Soul classics toch wel érg hoog in haar lijstje favorieten. Als ze ‘s ochtends opstart, vindt ze deze lijst vol jazz dan weer heerlijk. Ze kan het iedereen aanraden om gezellig mee op gang te komen.

Designstagiaire Rachelle

Op Rachelle zijn we met z’n allen stiekem een beetje jaloers. Ze is namelijk de enige van ons wiens werk het toelaat om al werkend naar podcasts te luisteren. Het liefst duikt ze dan in een ontwerp, zet ze haar koptelefoon op en kiest ze een toffe podcast uit.

Haar favorieten zijn onder meer de Man man man, de podcastCrime JunkieComplotcast en natuurlijk onze eigen podcasts van Bedrock en van ons businesszusje WorkJuice! Luistert ze toch naar muziek? Dan is dit haar go-to playlist die ze speciaal voor dit artikel samenstelde.

Sporty Sharon

Sharon is de sporty spice van de redactie en deelt regelmatig tips over sporten en voeding. Naast sporten, mealpreppen en festivals heeft ze een groot hart voor… hardcore muziek! Zou Sharon geen koptelefoon dragen, dan zou er dus de hele dag door hardcore muziek op kantoor klinken.

En speciaal voor alle hardstyle en hardcore fans onder de Bedrock-lezers deelt ze haar favoriete playlist: Ricky & Romy’s BeukreceptYou’re welcome.

Antwerpse Winnie

En eeuh, waar ik zelf het lekkerst op werk? Dat hangt volledig van het moment af: van klassieke muziek tot Daft Punk en van Rosalia tot Boogie Belgique (je bent Belgisch of je bent het niet).

En wat ik stiekem nog het allerleukste vind? Nieuwe muziek ontdekken door de Radio-functie van Spotify. Zet je favoriete nummer op, zet de nummerradio aan en je botst automatisch op toffe nummers die je nog niet kende. Handiiiig.

In samenwerking met WorkJuice.

Meer productiviteit?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De favoriete Spotify-lijsten van de Bedrock-redactie om lekker op te werken
Sluiten