Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Body 28 okt 2019

In je slaap eet je een paar spinnen in je leven: is dat echt waar?

Je hebt vast weleens gehoord dat je in je leven een paar spinnen (8 hoor je vaak) eet tijdens je slaap. Maar wat is daar nu eigenlijk van waar? We gingen op zoek naar de waarheid achter deze huiveringwekkende gedachte.

Over spinnen zijn we meestal niet zo heel erg positief, laat staan dat we het een aangename gedachte vinden dat we ze ‘s nachts opeten. Maar wat is daar nu van waar?

Onderzoek naar spinnengedrag

Ten eerste is het interessant om je af te vragen waarom spinnen in godsnaam ‘s nachts de omgeving van een menselijke mond zouden opzoeken. Zouden spinnen, die soms uren bezig zijn met het spannen van een web, hun geliefde comfortzone zomaar verlaten?

Must read:聽Dit plantje kan ervoor zorgen dat er geen spinnen meer in je huis komen

Het verlossende antwoord is: nee. Spinnen vinden het veel interessanter om in hun web te blijven wachten tot dat daar een ander insect in blijft hangen dan dat ze zelf een avontuurlijke tocht ondernemen, onderzocht Quest. Goed nieuws dus: spinnen zijn eigenlijk helemaal niet zo ge茂nteresseerd in mensen.

Menselijke anatomie onder de loep

Het is dus zeer ondenkbaar dat spinnen uit zichzelf het menselijk gezicht opzoeken. Gebeurt dit toch, dan is het interessant om na te gaan hoe de menselijke slik-functie er precies uitziet.

Dit vind je misschien ook interessant:聽Angst de baas: Marly had een extreme spinnenfobie, nu zet ze een spin rustig buiten

Op SELF vertelt keelspecialist Erich Voigt dat de menselijke anatomie er niet op gemaakt is om ‘s nachts dingen in te slikken, z茅lfs in de ondenkbare situatie dat een spin zich een weg baant naar onze keelholte. Daarnaast zouden we spinnen op ons gezicht voelen kruipen en die zelfs tijdens onze slaap nog van ons afvegen.

Spinnen in je slaap: het verdict

Samengenomen is het dus erg onwaarschijnlijk dat we tijdens onze slaap spinnen opeten. De spinnen vinden het niet interessant en onze menselijke anatomie laat het niet echt toe.

Kortom: kunnen we dus wel stellen dat het eten van spinnen een gigantisch fabeltje is. Een fabeltje waar we stiekem h茅茅l erg blij mee zijn.

En iets in ons zegt dat we daarin absoluut niet alleen zijn.

Meer over slaap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek pl煤s elk weekend de best gelezen artikelen 馃尶

Reageer op artikel:
In je slaap eet je een paar spinnen in je leven: is dat echt waar?
Sluiten