Sophie Kahn over het meest eenzame moment in haar leven en de sleutel tot een betere wereld

Bij BEDROCK geloven we in eerlijkheid en oprechtheid en willen we the truth achter de persoon leren kennen. Waar gaat hun hart sneller van kloppen? Waar voelen ze zich onzeker over en hoe maken ze de wereld een stukje beter?haha hahah

Wij spraken Sophie Kahn, die haar carriere begon bij BCG en Marc Jacobs, en nu eigenaar is van het bloeiende e-commerce sieradenlabel AUrate New York. AUrate onderscheidt zich in de markt door echt gouden sieraden aan te bieden voor eerlijke prijzen en voor elk verkocht sieraad een kind een boek te geven. The New York Times gaf AUrate een ‘Gold Star,’ Forbes noemde ze ‘The Warby Parker of Fine Jewlery,’ en ze zijn ‘NYC’s coolest new jewellery brand’ volgens the Zoe Report.

Waar ben je echt goed in?

“Ik vind het moeilijk om dit over mezelf te zeggen, maar ik ben creatief, kan goed vriendschappen onderhouden, ik ga graag uitdagingen aan, ben positief ingesteld én kan mensen goed overtuigen.”

En wat kun je niet?

“Ik kan niet goed onderhandelen, mooi en sportief rennen (ik zie er helaas uit als een gek als ik ren), ik heb weinig geduld. Verder kan ik niet coden, maar zou ik wel willen dat ik dat kon en ik spreek helaas geen vloeiend Frans, ondanks de vele lessen en hoeveelheid Franse vrienden…”

Wat zou je doen wanneer geld geen rol zou spelen?

“Precies wat ik nu doe met AUrate, maar dan on steroids, door bijvoorbeeld uit te breiden naar Europa, pop-ups door heel Amerika op te zetten en grote billboards in Soho ophangen. Ik heb al langer over deze vraag nagedacht en geprobeerd mijn level zo in te richten dat ik geen keuzes maak op basis van salaris of geld. Passie en plezier in je werk hebben is veel belangrijker, en dan ben je vaak ook veel succesvoller.”

Wat doe je wanneer je gestrest bent?

“Wat mij helpt is mediteren, sporten, in de zon zitten en geen cafeïne drinken. Over het algemeen kan ik hiermee goed met stress omgaan. Heel soms heb ik ook gewoon een lekkere huilbui en voel ik me daarna ook stukken beter en opgelucht.”

Waar ben je bang voor?

“Op persoonlijk vlak om mijn passie kwijt te raken en mezelf nutteloos te voelen. Over het algemeen natuurlijk om dierbaren te verliezen – niets ergers dan dat.”

Het grootste vooroordeel dat je hebt over iets of iemand?

“Ik denk dat ik vrijwel geen vooroordelen heb. Ik houd er helemaal niet van om mensen te beoordelen. Iedereen moet lekker zijn eigen ding doen. Dat vind ik trouwens ook zo fijn aan New York. Maar als ik iets moet kiezen, dan dat vrouwen het sterkere geslacht zijn.”

Het meest eenzame moment uit je leven?

“Ik denk toen ik net in New York was. Ik vond het een eenzaam en vervelend idee dat ik niemand had die ik om 3 uur ‘s nachts uit bed kon bellen als er iets ergs zou zijn. Die oppervlakkige diners zijn zo deprimerend als je niet ook het diepzinnige in je leven hebt. Toen heb ik het mijn missie gemaakt om goede en intieme vriendschappen daar op te bouwen, net als ik in Nederland heb. Veel beter om een paar hele echte vrienden te hebben dan tientallen halve kennissen. Dat duurde een paar jaar en nu voelt het gelukkig als een tweede huis. New York is een harde stad en je hebt echt een paar dierbaren nodig om lief en leed mee te delen.”

Hoe belangrijk is drama voor je algehele gemoedstoestand?

“Ik houd wel van een beetje lichte drama her en der. Maakt het leven iets kleurrijker. Maar niet van zeuren, daar ben ik allergisch voor. Dus meer in de zin van even boos of verdrietig zijn, even uitspatten en jezelf laten gaan. Daarna weer lekker vrolijk doorgaan met het leven.”

Waar ging jouw laatste droom over?

“Over een vriendinnetje van mij die in Zuid-Afrika woont. Ik heb meteen toen ik wakker werd met haar gecheckt of ze wel oké was (wat gelukkig het geval was).”

Wat is jouw ultieme tip voor een betere gezondheid?

“Luisteren naar je gevoel en intuïtie en doen waar je gelukkig van wordt, ook al is dat niet wat mensen van je verwachten. Als je deep down tevreden bent met wat je doet, ben ik ervan overtuigd dat je lichaam ook gezonder is.”

Als je 1 goede daad zou mogen verrichten, wat zou die zijn?

“Iedereen de mogelijkheid tot een educatie geven. Op deze manier begin je tenminste met dezelfde middelen om zelf iets van je leven te maken. Daarna is het aan iedereen om hier iets mee te doen, maar je begint op eerlijke voet.”

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jou?

“100%. Goed doen is deel van AUrate’s DNA en dat geldt naast boeken geven aan kinderen, dus ook voor onze productieketen. Voordat wij met onze leveranciers gingen werken, hebben we ze eerst gevraagd waar en hoe ze hun producten maken. Bijvoorbeeld hoeveel procent gerecycled wordt, ervoor zorgen dat niets uit conflictgebieden wordt gesourced (dus geen ‘bloed diamanten’), dat ook de lokale werknemers eerlijke arbeidsregels genieten en natuurlijk dat het goud 100% vrij is van schadelijke materialen. We werken alleen met leveranciers die aan onze eisen voldoen en van wie we een certificaat ontvingen dat dit ook daadwerkelijk verifieerde.”

De sleutel tot een betere wereld is?

“Ik geloof heel erg in de combinatie van business en goed doen, dus eigenlijk corporate social responsibility. Wij doen dit ook met AUrate, met ons book for your look-programma, en willen hiermee het goede voorbeeld geven. Als elk bedrijf terug zou geven aan de maatschappij (dus voor elke melkfles, computer, schoen, of lepel die je koopt gebeurt iets goeds) zou de wereld er veel mooier uitzien.”

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Sophie Kahn over het meest eenzame moment in haar leven en de sleutel tot een betere wereld
Sluiten