Gespot door de redactie: sokken gemaakt van visnetten en een intiem feest

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: Foam presenteert het werk van twintig jonge talenten, kledingmerk Yunit gaat niet voor fast - maar voor slow fashion, Healty Seas duikt visnetten op om er vervolgens leuke sokken van te maken, en Pllek (je weet wel, dat leuke stadsstrandje in Amsterdam) organiseert zijn eerste eigen festival, mét diepgang.

Een podium voor jong talent

Vanaf 1 september presenteert Foam het werk van twintig internationale jonge kunstenaars in het museum in Amsterdam. Dat vinden we mooi, want er is lang niet altijd ruimte voor jong talent. Gelukkig heeft Foam een jaarlijkse ‘Talent Call’ met als doel het ontdekken van uitzonderlijk fotografietalent onder de 35 jaar. Ook dit jaar komen de talenten weer overal vandaan, van India tot aan de Verenigde Staten, en van Iran tot aan Thailand.

De uiteindelijke selectie biedt een overzicht van de verschillende manieren waarop fotografen van nu omgaan met het medium en onthullen diverse trends. Zo uiten veel kunstenaars hun zorgen over wereldwijde sociaal-politieke onderwerpen: Harit Srikhao becommentarieert bijvoorbeeld de goddelijke status van de monarchie in zijn thuisland Thailand, terwijl Thomas Kuijpers onderzoekt hoe online beeldvorming de collectieve angst voor terrorisme voedt.

Wil je komen kijken? Zorg dan dat je voor 12 november een bezoekje brengt aan Foam. Hierna zal de tentoonstelling internationaal gaan reizen.

Geen fast, maar slow fashion

Wat betreft mode gaat het een beetje als volgt: wat nu in is, is volgende week verleden tijd. Maar waarom? Kledinglabel Yunit onttrekt zich bewust aan dit op hol geslagen systeem (dat totaal niet duurzaam is) en heeft daarom de slow fashion standaard geadopteerd. Ze werken met vaste items in basic kleuren, die gemaakt zijn van mooie materialen. Zo vind je er onder andere organic cotton T-shirts, overhemden, oversized hoodies, longsleeves en shorts. En wat ook mooi is: voorheen kochten retailers alleen direct uit voorraad, maar vanaf de voorjaarscollectie gaat Yunit ook vooruit orderen, zodat ze duurzamer kunnen omgaan met inkopen bij hun producenten en dus minder met overschot te maken hebben. We like!
www.yunit-studio.com.

Van visnet tot sok

We hebben allemaal weleens nieuwe sokken nodig. Is het niet voor onszelf, dan is het wel als cadeau voor onze vriend/vriendin/man/vrouw (bij gebrek aan inspiratie dan). Hoe dan ook: de Healthy Seas Sokken zijn een perfecte gift, voor jezelf, iemand anders, maar eigenlijk ook voor al het leven in zee. De sokken zijn namelijk (voor een deel) gemaakt van gerecyclede visnetten. Onder het motto ‘From Waste to Wear’ duikt Healthy Seas – een internationaal initiatief van vrijwilligers, NGO’s, overheden en bedrijven – gedumpte en verlaten visnetten op uit de Noordzee en de Middellandse Zee. Deze visnetten worden vervolgens gerecycled tot een nieuwe grondstof genaamd ECONYL® garen. Het heeft dezelfde kwaliteiten als nieuw nylon, maar is vanwege de duurzame productie veel beter voor het milieu. De sokken zijn dus helemaal verantwoord!

Wil je ook bijdragen aan een schone zee? Je koopt de Healthy Seas sokken hier.

Een intiem feest

Heb je op zondag 10 september nog geen plannen? En houd je wel van een feestje, maar ook van diepgang? Kom naar het Sterrenstof Festival, het eerste eigen festival van Pllek (een stadsstrandje in Amsterdam) waar al het moois van beide werelden wordt gecombineerd: je binnen- en je buitenkant. Je kunt er dansen op een originele combinatie van livemuziek en DJ’s, relaxen met een fijne massage, of met je vrienden/geliefde naar de zonsondergang kijken. En voor de liefhebber is er dus ook een sterk inhoudelijk programma waarbij je de nachtelijke filosoof kunt uithangen. Zo kun je deelnemen aan verschillende discussies en workshops, en komt Peter den Haring vertellen over familieopstellingen.

Kaartjes voor het Sterrenstof Festival koop je hier.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: sokken gemaakt van visnetten en een intiem feest
Sluiten