Rosa Bertram
Rosa Bertram Nutrition 26 okt 2019

Eten en leren over je darmflora? Dat doe je bij het SoilFood diner

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar horen volgens ons ook lekker eten, drinken én samenzijn bij. Daarom delen we de leukste what-to-do’s mét een Bedrock-randje. Dit keer: het SoilFood microben-diner in Amsterdam.

‘What?,‘ denk je misschien terecht. SoilFood en darmflora: waar heb je het over? Believe us – hier wil je meer over weten.

‘Verbeter de wereld, begin bij je buik’

De darmflora heeft een ontzettend grote invloed op de rest van je lichaam en je geestelijke welzijn. Wist je bijvoorbeeld dat vanuit onze darmen bacteriën communiceren met ons brein? Bijvoorbeeld ons gevoel en emotie, onze gedachten, gedrag en socialiteit, neurologische processen en onze fysieke, mentale en psychologische staat.

Lees ook: Waarom je buik (ofwel: je hara punt in Japan) zo belangrijk is

Even in het kort: er wonen rond de 100 biljoen bacteriën in je darmen die naast het verteren van voedsel met je brein communiceren.

Het lijkt erop dat darmbacterieen bijna alles kleuren waarmee we ons als mens identificeren: je gevoelens, gedachten, gedrag en gezondheid. Op die manier heeft het dieet dat we volgen, invloed op ons en wellicht op de wereld om ons heen. Zo bedachten Perla en Eva, het diner.

SoilFood: een diner en talk over je darmflora

Bij pop-up restaurant Thuisbasis in Amsterdam-Oost kan je op donderdag 7 november voor het eerst aanschuiven bij SoilFood, een heus microben-diner.

Chefkok Bryce Steba bereidt een 3-gangendiner gebaseerd op de 3 populairste bacterieprofielen die aanwezig zijn bij mensen. Hoe tof?!

Tussen de gangen vertelt microbioloog Jos Seegers alles over microben en hoe de ingrediënten in het menu relateren aan je darmbacteriën. Bij de gerechten serveert natuurwijnkenner Marnix Rombaut bijpassend wijnen, want die horen er óók bij.

Mee-eten = doneren

Er worden twee rondes georganiseerd: één van 18.00u – 20.00u en en één van 20.30u – 22.30.

Een ticket kost €35, waarvan de volledige opbrengst gaat naar de crowdfundingscampagne van Starters4Communities, dat met starters en professionals aan een sociale en duurzame wereld.
Meld je hier aan voor het evenement!

Meer toffe initiatieven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Eten en leren over je darmflora? Dat doe je bij het SoilFood diner
Sluiten