Tessa Ham
Tessa Ham Psyche 14 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Op afstand van je vrienden of partner? Zo onderhou je tóch je sociale leven

In onzekere tijden zijn je vrienden, familieleden en partner nog belangrijker dan anders. En dat terwijl we juist nu afstand moeten houden. Gelukkig zijn er dankzij technologie tegenwoordig een hoop mogelijkheden om tóch contact te houden met vrienden of je partner.

Hieronder vind je 8 manieren om toch je sociale leven te onderhouden. Zo komen we de quarantaine wel door!

Laat weten dat je aan ze denkt

Dat kan natuurlijk met een lief kaartje of een lange brief, maar nog mooier vinden we misschien wel een prachtige bos bloemen. Die kun je bijvoorbeeld via Hold, een nieuwe Nederlandse bezorgdienst voor boeketten en planten, laten bezorgen. Omdat de bloemenexport op dit moment zo goed als stil ligt, zijn veel Nederlandse kwekers genoodzaakt hun voorraad te vernietigen.

Hold verplaatste hun lancering van dit najaar daarom naar nu, om zoveel mogelijk bloemen voor vernietiging te behoeden en de kwekers een eerlijke prijs te kunnen betalen.

Heb een digitale game night

Waar we in het begin van de quarantaine nog uren konden FaceTimen met vrienden en onze partners, maken we nu allemaal niet meer zoveel mee. Maar met een digitale spelletjesavond vermaken jullie je wel! Spellen als Catan en Risk, maar ook Mario Kart kunnen jullie gewoon op je telefoon samen spelen, terwijl jullie aan het videobellen zijn.

En anders is daar de app Houseparty nog, waarmee je tegelijkertijd kunt videobellen en spelletjes kunt spelen. Ook worden er veel online pub quizzes georganiseerd waar je aan mee kunt doen.

Ga naar een opera of museum

The Metropolitan Opera biedt elke dag een gratis live stream van een opera aan, ideaal voor date night bijvoorbeeld. Ook kun je veel musea via virtuele rondleidingen bekijken, terwijl jullie aan het (video)bellen zijn. En het fijne daarbij is dat jullie het museum helemaal voor jullie zelf hebben.

Quarantainetip: Toch (virtueel) cultuursnuiven in deze 10 Europese musea

Kies een boek uit die je samen gaat lezen (of een podcast waar je naar gaat luisteren)

Neem je je altijd voor om meer te lezen? Dit is je kans! Start samen een boekenclubje, waarbij jullie hetzelfde boek lezen en vervolgens erover praten. Als lezen niet jullie ding is, kan je natuurlijk ook podcasts uitkiezen. Spannende podcasts als Serial of El Tarangu houden je ook op het puntje van je stoel.

Tip: via de app Thuisbieb kun je tijdens de quarantaine gratis boeken downloaden!

Kijk een film of serie samen

Er zijn heel wat filmhuizen die nu (gratis) online films aanbieden, Pathé Thuis biedt elke dag een andere gratis film aan en anders is daar altijd Netflix nog! Zet de film of serie allebei op hetzelfde moment aan en kijken maar!

De Chrome extensie Netflix Party maakt het nog makkelijker om contact te onderhouden en tegelijkertijd te streamen. Hiermee kijk je gesynchroniseerd naar precies hetzelfde en kun je tegelijkertijd praten in de chat.

Bingen maar! Deze filmhuizen bieden nu (gratis) online films aan

Ga aan de slag in de keuken

Slinger je favoriete videocall programma aan en duik de keuken in. Je kunt een fancy diner maken en die vervolgens samen (op afstand) op eten, of aan de slag met een taart of iets anders lekkers.

Sport samen

Gelukkig leven we in een tijd waarin Zoom, Skype en FaceTime bestaan, want alhoewel het niet hetzelfde is als real-life contact, geeft het zoveel mogelijkheden. Samen sporten (virtueel) is toch gezelliger dan alleen, en omdat we amper bewegen als we binnenzitten ook extra belangrijk.

Drink een koffietje samen

Een koffiedate kan ook gewoon virtueel. Houd deze er dus ook in! Gewoon even een kwartiertje met je partner, vriend(in) of collega een koffie drinken en bespreken hoe het met jullie gaat. Als je dit aan het begin van je dag doet, is dit een goede reden om wakker en actief te zijn voor je thuiswerkdag begint.

En zeg nou eerlijk, wat is nou een fijnere manier om je dag te beginnen: met scrollen door Instagram of contact met een fijn iemand door een koffiedate? Precies!

Meer quarantainetips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Op afstand van je vrienden of partner? Zo onderhou je tóch je sociale leven
Sluiten