Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Better World 29 jul 2017

Gespot door de redactie: een eco-wax geurkaars en sneakers van ananasleer

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: sneakers gemaakt van ananasleer, een mooi initiatief dat vrouwen in financiële nood weer laat stralen, een 100 procent natuurlijke eco-wax geurkaars, en een huidverzorgingskit waarmee je je huidverzorging iedere dag op maat kunt samenstellen.

Sneakers van ananasleer

Toen Laura Straver geen leuke ecologische schoenen kon vinden die ze zelf wel wilde dragen gooide ze het over een andere boeg. Ze startte EN&: een webwinkel waar ze schoenen verkoopt die gemaakt zijn met respect voor de natuur. Zo vind je er bijvoorbeeld espadrilles van kurk en sneakers van Piñatex, een materiaal dat gemaakt wordt van vezels van ananasbladeren. Het materiaal is natuurlijk, sterk én duurzaam omdat het een bijproduct is van de ananasoogst. Daarnaast zorgt EN& ervoor dat de schoenen worden gemaakt onder goede omstandigheden en dat de makers een eerlijk loon ontvangen. Zoals het hoort. www.en-enn.nl

Laat een vrouw in financiële nood stralen

Je kunt je misschien wel inbeelden dat – als je als vrouw in een financieel zware tijd zit en al tijden geen nieuwe kleding hebt kunnen kopen – het moeilijk is om je altijd even vrouwelijk te voelen. Stichting 46 Dresses heeft daar iets op bedacht. Het concept is simpel: bij 46 Dresses kun je jurken huren die je bijvoorbeeld draagt naar een bruiloft, rode loper feestje of ander event. Voor elke tien jurken die verhuurd worden geven ze dan een nieuwe jurk, nieuwe schoenen en een verzorgingspakket cadeau aan een vrouw die door financiële nood gaat. Dit kunnen single moeders zijn met een minimaal inkomen, zzp-ers die door ziekte niet kunnen werken, of vrouwen die hun baan zijn verloren. Daarnaast helpen ze de vrouwen via hun netwerk aan nieuwe kansen, op carrièregebied en sociaal vlak.

Wil je ook wat doen? Doneer dan een uniek item uit je kledingkast (dat je niet of weinig gedragen hebt) om een andere vrouw te laten stralen. Een jurk lenen kan natuurlijk ook. Er wordt op dit moment gewerkt aan een webshop, maar tot die tijd kun je een jurk lenen via de Facebookpagina.

Een 100% natuurlijke eco-wax geurkaars

We mogen dan gelukkig eerst nog van de zomer genieten; de herfst is ook niet verkeerd. Als de dagen donkerder en kouder worden kunnen we het weer lekker knus en warm maken in huis. Bijvoorbeeld met de nieuwste geurkaars van lifestylemerk Marie Stella Maris. In het najaar lanceert het merk een luxe geurkeurs gemaakt van 100 procent natuurlijke eco-wax. De geurkaars – met de naam No. 95 Stella Voyage – vult de kamer 40 branduren lang met een warme kruidige aroma. De moeite waard dus. En met de aanschaf van een kaars doe je ook nog een goede daad. Voor elke kaars die wordt verkocht doneert Marie Stella Maris een vast bedrag om schoondrinkwaterprojecten te ondersteunen.

Eerdere varianten van de geurkaarsen vind je op de website van Marie Stella Maris.

Huidverzorging op maat

Stress, slaaptekort, hormonale veranderingen, roken, voeding, zonlicht en seizoenswisselingen zorgen ervoor dat de behoefte van je huid constant verandert. Alpha-H, een cosmeceutical merk uit Australië snapt dat en heeft daarom de Vitamin Profiling Kit ontwikkeld. De kit bevat de vier meest essentiële vitaminen voor de huid (vitamine A, B, C en E) en wordt geleverd met de handige ‘What’s your Vitamin Profile draaischijf’. Deze helpt je bepalen welke (combinatie van) vitamine serums het best werkt bij verschillende huidcondities en –problemen en in welke volgorde je deze het best kunt gebruiken. Met de Vitamin Kit kun je je huidverzorging dus elke dag op maat samenstellen of aanvullen.

Alpha-H is onder andere verkrijgbaar via www.alpha-h.nl en in diverse salons en klinieken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: een eco-wax geurkaars en sneakers van ananasleer
Sluiten