Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Care 17 apr 2020

5 slechte gewoontes (om nu mee te stoppen) die ervoor kunnen zorgen dat je er ouder uitziet

We hebben er van alles voor over om er zo lang mogelijk jong uit te blijven zien. Je zou een dure huidverzorgingslijn kunnen aanschaffen, maar het begint eigenlijk allemaal met het schrappen van deze 5 slechte gewoontes.

Je krijgt niet voldoende voedingsstoffen binnen

Een slecht dieet kan er voor zorgen dat je er ouder en vermoeider uitziet dan dat je bent. Probeer een dieet met minder suiker – dit beschadigt alleen maar je huid – en drink voldoende water om je huid gehydrateerd te houden. Volgens arts en schrijver Kris Verburgh draait het allemaal om een gezond voedingspatroon: “De huid is de spiegel van wat er in het lichaam gebeurt.”

Je hebt te veel stress

Stress laat je er niet alleen ouder uitzien, het versnelt ook daadwerkelijk het verouderingsproces. Het zorgt ervoor dat je immuunsysteem zwakker wordt en je lichamelijke weerstand afneemt. Die stressvolle baan heeft waarschijnlijk meer invloed op je dan dat je denkt.

Lees ook: Bang om ouder te worden? Niet als je dit weet

Je krijgt niet voldoende slaap

Je lichaam heeft slaap nodig om zich te herstellen. Per nacht heb je minstens 7 tot 8 uur slaap nodig. Vrouwen hebben zelfs meer slaap nodig dan mannen omdat de slaap van vrouwen van slechtere kwaliteit is. Wanneer je niet voldoende slaapt, maakt je lichaam meer stresshormonen aan.

Je beweegt niet voldoende

Door dagelijks voldoende te bewegen houd je je lichaam fit. Verschillende onderzoeken laten zelfs zien dat een actieve levensstijl veroudering uit kan stellen. Door te sporten houd je onder andere je huid jong, maar het kan ook ouderdomsziektes voorkomen, zoals Alzheimer.

Je beschermt jezelf niet tegen de zon

Het is heerlijk om in de zon te liggen, maar je zult er vast en zeker spijt van krijgen. De zon is namelijk voor 80 procent verantwoordelijk voor rimpels en het ouder worden van je huid. Bescherm jezelf met een goede zonbescherming en zoek de schaduw op.

Meer Bedrock?

Ben je soms onzeker? Met deze simpele tip word je meer zelfverzekerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
5 slechte gewoontes (om nu mee te stoppen) die ervoor kunnen zorgen dat je er ouder uitziet
Sluiten