SLA komt met een nieuwe winterkaart (en dit is ons lievelingsrecept)

Het is herfst en dat betekent niet alleen (vegan) warme chocolademelk, maar ook lekkere soepjes en vullende, warme gerechten for dinner. Dat snapt onze favoriete saladebar SLA ook. Met de overgang naar het nieuwe seizoen heeft het restaurant zijn menukaart flink uitgebreid met allerlei bowls, salades en warme ingrediënten om je salade mee te maken.

Bij SLA vind je gezonde, lekkere en duurzame gerechten, bestaande uit lokale en seizoensgebonden producten. En extra fijn: alle ingrediënten zijn ook nog eens 100 procent biologisch.

De winterkaart van SLA

Bij SLA spelen groenten de hoofdrol: op die manier wil het restaurant laten zien hoe lekker vega(n) eten is. Je kunt zelf je salade samenstellen of iets van de kaart bestellen. Ga je voor een standaard salade? Dan kun je kiezen uit 7 salades, 7 bowls en 3 herfstige soepjes. Liever zelf samenstellen? Ga er dan maar even goed voor zitten, want je kunt kiezen uit 18 verschillende soorten groenten en 21 overheerlijke toppings.

Meer trek in iets zoets? Kan ook! Er zijn 5 taartjes, waarvan vooral de Pumpkin Spice Nut Bread ons wel heel lekker in de oren klinkt. Wie gaat er mee?

Dit wil je proberen: Simpele tips om comfort food net even gezonder te maken

Ons lievelingsrecept: vega bibimbap-bowl

Bibimbap is een Koreaans gerecht van warme rijst, verschillende groenten, een gebakken ei en soms vlees. En niet te vergeten: gochujang, een lekker pittig sausje. SLA’s versie van bibimbap is vegetarisch, wordt koud gegeten en staat in slechts 30 minuten op tafel. O, en nog belangrijk: bibimbap wordt altijd in een kom geserveerd, want eten uit een bowl is natuurlijk veel lekkerder.

Een bowl met bibimbap met ei

Ingrediëntenlijst voor 2 personen

  • Een halve komkommer
  • 150 ml rijstazijn
  • 100 ml water
  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 2 el sesamolie
  • 1 handje gehakte koriander
  • 200 gr shiitake
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el Japanse sojasaus
  • Snufje peper
  • 1 rode peper
  • 1 el agavesiroop
  • Halve tl appelciderazijn
  • 2 el water
  • Halve teen knoflook
  • Halve tl zout
  • 1 grote winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 100 gr taugé
  • 2 eieren
  • 2 lente-uitjes (in ringetjes)
  • 2 el geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze

Snijd de halve komkommer in dunne plakjes en leg die een kom. Giet de rijstazijn en het water eroverheen, dek de kom af en laat ‘m een half uur staan.

Kook de zilvervliesrijst volgens de instructie op de verpakking en laat hem wat afkoelen in een zeef. Doe de rijst dan in een mengkom en roer er de helft van de sesamolie en de gehakte koriander doorheen.

Snijd de steeltjes van de shiitake een stukje af en halveer de paddenstoelen. Verhit 1 el zonnebloemolie en de rest sesamolie in een koekenpan en bak de shiitake ongeveer 2 minuten op hoog vuur terwijl je ze af en toe omschept. Blus dan de pan af met de sojasaus, zet het vuur lager en doe wat peper over de shiitake. Haal de paddenstoelen na 1 minuut van het vuur.

Verwijder de zaadjes uit de rode peper als je dressing niet al te pittig wilt maken. Pureer de rode peper, agavesiroop, appelciderazijn, water, knoflook, zout en 2 el zonnebloemolie met een staafmixer tot een gladde dikke dressing.

Rasp de winterpeen met een grove rasp, snijd de paprika in dunne reepjes en haal de komkommer uit de azijn. Begin nu met het opbouwen van je bowls. Verdeel de rijst daarvoor over 2 diepe kommen en schep de komkommer, paprikareepjes, shiitake, geraspte winterpeen en taugé in ‘vakjes’ op de rijst.

Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de eieren op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat het eigeel vloeibaar blijft. Schep de gebakken eieren op de bowls en maak de salades af met de lente-ui, sesam en de rodepeperdressing.

Meer vega eten in de herfst

Reageer op artikel:
SLA komt met een nieuwe winterkaart (en dit is ons lievelingsrecept)
Sluiten