Leren van de Noren: binnenshuis een natuurlijke leefomgeving creëren met Skogluft

We raken steeds verder verwijderd van licht, natuur en schone lucht, zo zeggen Noorse wetenschappers. Met tot gevolg dat ons energiepeil dropt en we sneller ziek worden. Dat we zoveel binnen zitten, helpt natuurlijk niet. Maar toch: ons leven speelt zich toch meestal binnen af, met werk, gezin en koude, donkere winteravonden. Hoe komt een mens dan aan voldoende licht, natuur en schone lucht?

De Noren ontdekten een oplossing: Skogluft. Dé Noorse methode voor meer energie en gezondheid. In zijn nieuwe gelijknamige boek doet Jørn Viumdal uit de doeken hoe dat precies werkt.

Skogluft boek

Als NASA het zegt…

Jørn is werktuigbouwkundig ingenieur en richtte Greentime op: een bedrijf dat jarenlang onderzoek voerde naar het juiste type plant ter bevordering van de menselijke gezondheid. Dat onderzoek deed hij o.a. met de wetenschappers van NASA. De Noorse wetenschappers hebben wel 20 jaar aan hun onderzoek gewerkt en ontdekten zo Skogluft. Ook wel het Noorse woord voor boslucht.

Ze bedachten een methode om binnen een natuurlijke leefomgeving te creëren. Planten hebben namelijk een enorm positieve invloed op je leven – zo ontdekten ze – en wie zich omringt met groen, profiteert van alle gezondheidsvoordelen die de planten met zich meebrengen. Daarnaast schreef Jørn dus ook een boek om de methode uit de doeken te doen.

Planten en daglicht

“De natuur en licht horen samen te zijn”, zegt Jørn Viumdal daarover. “En planten en mensen hebben precies datzelfde licht nodig”. Het grootste effect behaal je als je planten en daglicht met elkaar combineert. “Het daglicht dat deze planten reflecteren, geeft enorm veel energie”, zegt Jørn daarover.

Met als groot voordeel dat mensen alerter worden, zich beter kunnen concentreren, minder snel moe worden en zich energieker voelen.

Kortom: het is de hoogste tijd om de natuur naar binnen te halen en je huis en kantoor vol te stouwen met planten. En als je wilt, kan dat ook met zo’n hip Skogluft-systeem…

#skogluft.com #skogluft #skogluftveggen #skoglufteffekten #jørnviumdal #skoglufteffect #forestair #skogluftwall #greenwall #plantwall #livingwall #livingart #livingwalls #forestaireffect #indoorplants #indoorjungle #health

17 Likes, 0 Comments – Skogluft Plant Wall (@skogluft) on Instagram: “#skogluft.com #skogluft #skogluftveggen #skoglufteffekten #jørnviumdal #skoglufteffect #forestair…”

Meer lezen over de effecten van planten op je gezondheid?

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Leren van de Noren: binnenshuis een natuurlijke leefomgeving creëren met Skogluft
Sluiten