Alrik de Jong
Alrik de Jong Better World 26 feb 2018

Kopenhagen krijgt park en skipiste op groene energiecentrale

Architectenbureau SLA heeft de definitieve plannen onthuld voor een skipiste en recreatief park, gebouwd op de gloednieuwe energiecentrale Amager Bakke in Kopenhagen.

Een CO2-neutraal Kopenhagen in 2025

De Amager Bakke wekt groene energie op door de verbranding van afval en maakt deel uit van het plan om Kopenhagen de eerste CO2-neutrale stad ter wereld te maken in 2025. De skipiste en het park worden op het dak geplaatst.

skipiste, kopenhagen, Amager-Bakke-Rooftop-Park-by-SLA-4-889x600

De piste is een afdaling van in totaal 440 meter lang en wordt daarmee de langste kunstmatige skipiste ter wereld. De afdaling is verdeeld in drie gebieden: zwart, blauw en groen. De zwarte piste is 180 meter lang.

Zaadbommen en klimmuren

Naast de piste wordt een enorm park aangelegd met hiking trails, een klimmuur en een uitkijkpunt. Daarnaast moet het park een magneet zijn voor flora en fauna. Bezoekers kunnen hieraan bijdragen door zaadbommen te verspreiden. Hoe dat werkt zie je in de onderstaande illustratie.

skipiste, kopenhagen, Amager-Bakke-Rooftop-Park-by-SLA-3-889x554

“Om van het dak van de nieuwe energiecentrale Amager Bakke een rooftop park en skipiste te maken, was een behoorlijke uitdaging”, zegt Rasmus Astrup van SLA tegen Arch Daily. “Het doel is om ervoor te zorgen dat Amager Bakke een openbare ruimte wordt die zowel esthetisch als recreatief van toegevoegde waarde is voor alle inwoners en bezoekers van Kopenhagen, het hele jaar door.”

De aanleg van het park wordt volgens planning in september 2018 voltooid.

skipiste, kopenhagen, Amager-Bakke-Rooftop-Park-by-SLA-5-889x712

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Kopenhagen krijgt park en skipiste op groene energiecentrale
Sluiten