Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Nieuws 24 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

WeekendTip: kom in een meditatieve staat bij de lichtshow van SKALAR

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar horen volgens ons ook lekker eten, drinken én samenzijn bij. Daarom delen we de leukste what-to-do’s voor dit weekend mét een Bedrock-randje. Dit keer: de meditatieve lichtshow SKALAR in de Westergas in Amsterdam.

Misschien heb je de diepe beats en flitsende lichten al voorbij zien komen op social media, misschien ook niet. Hoe dan ook tippen we ‘m graag, want deze bijzondere, audio-visuele lichtshow brengt je in een meditatieve staat van zijn.

De show is al even te bewonderen in de Westergas en loopt van 10 januari tot 5 februari. Je kunt er dus ook doordeweeks heen. De show vindt elke dag plaats, van 13.00u tot 21.00u kun je binnenlopen. Voor de show kun je kaarten kopen via de website.

Licht- en kunstinstallatie SKALAR

‘Audiovisuele kunst’ wordt de bewegende lichtshow SKALAR ook wel genoemd. SKALAR is een concept dat in Berlijn is geboren en bedacht door lichtkunstenaar Christopher Bauder en muzikant Kangding Ray

De kunstinstallatie is nu voor een maand verhuisd naar Westergas in Amsterdam. SKALAR is een mix van muziek, bewegende spiegels, en perfect gesynchroniseerde lichtstralen, met een meditatieve werking op de geest.

Ook leuk: Krijg controle over je emoties op deze 3 manieren

Reis van menselijke emoties

Het licht, de muziektonen en bewegingen van de spiegels hebben een activerende werking op het spectrum van menselijke emoties.

SKALAR is een plek waar je je zintuigen de volle kost kunt geven. Een uur en een kwartier lang zorgen de geluiden, lichten en bewegingen voor een reis door je emoties.

De installatie staat middenin de Westergas, waardoor je rond kunt lopen tijdens de show, maar ook kunt liggen of zitten en alles rustig op je in kunt laten werken.

Ook interessant: De keerzijde van mindfulness en meditatie (we verleggen het maatschappelijke probleem)

Psycho-evolutionaire theorie

SKALAR is door de makers niet zomaar even uit de duim gezogen. Het concept is gebaseerd op een theorie van psycholoog Robert Plutchik. Plutchik is de grondlegger van de psycho-evolutionaire theorie over de 8 primaire emoties. Te weten: woede, angst, verdriet, walging, verrassing, anticipatie, vertrouwen en vreugde.

Door de combinatie van laserstralen, de diepe geluiden, de verschillende kleuren en de bewegende spiegels worden je zintuigen flink geprikkeld, wat emotionele reacties kan oproepen.

Verder lezen: Hoe je met kleur je emoties kunt beïnvloeden

SKALAR is echt een andere manier van kunst ervaren, omdat je onderdeel wordt van de beleving en hier – mede dankzij de verder donkere ruimte – helemaal in op kunt gaan.

Erna een lekker hapje eten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
WeekendTip: kom in een meditatieve staat bij de lichtshow van SKALAR
Sluiten