Redactie
Redactie Mind 26 jan 2019

Sjouk in de House: de kamer van Rosa

In de rubriek Sjouk in de House analyseert interieurstylist Sjoukje Bonekamp persoonlijkheden op basis van hun interieur. Want een interieur is een afspiegeling van degene die in het huis woont en de thema’s die in zijn of haar leven een rol spelen. Een aanpassing maken in je interieur kan ervoor zorgen dat dingen op andere terreinen in het leven ook in beweging komen. Dit keer analyseert Sjouk de kamer van (rommelig) Bedrock-redactielid Rosa. 

Sjoukje Bonekamp is interieurstylist en coach. In haar werk als styliste komt ze vaak momenten tegen waarin mensen ‘op hun interieur lijken’. In deze rubriek analyseert ze het interieur aan de hand van foto’s én vertelt iets over de persoonlijkheid van de eigenaar. Ook tipt ze met liefde hoe je interieur een nóg positievere invloed kan hebben op je leven.

Rosa volgens Sjouk

Volgens mij ben je een enthousiast, ondernemend en kleurrijk persoon. Je houdt van gezelligheid en reuring. Het zou mij niet verbazen als je in de creatieve sector werkzaam bent. Maar dat zie ik allemaal niet terug in je kamer. Jammer! Je kamer is nu vooral een walk in closet met bed. Je mag jezelf veel meer laten zien in je kamer.

Beter een grote kast dan allemaal kleine opbergers

Het kledingrek is handig bedacht. Want de kleren hangen meteen voor het grijpen. Maar het rek is te klein waardoor je kleren alsnog overal en nergens verspreid liggen door je kamer. Dat oogt vrij onrustig. Daarom gun ik je vooral een hoge, ruime klerenkast mét deuren en spiegel. Zorg voor een spiegel aan de buitenkant van de deur, zodat je de deur ook regelmatig dicht doet. Dan hoef je niet elke keer naar de inhoud te kijken.

Misschien heb je een vriend(in) die goed kan ordenen? Je zou met hem/haar eens kunnen kijken hoe je de kledingkast kan inrichten. Dingen die je vaak draagt op ooghoogte, achterin de spullen die je minder vaak draagt, etc.

Must read: Zo bepaal je als extravert je interieur op basis van je persoonlijkheid

Ga niet bezuinigen op de grootte van de kast, deze mag de hele muur naast het bed beslaan. Schilder de kast in de kleur van de muur. Dan valt de kast iets minder op. Je kan de kast ook een tint lichter dan de muur schilderen. Ik zou kiezen voor een tweedehands brocante houten kast met mooie lijsten aan de buitenkant, passend bij de stijl van je bed.

Een lege vloer oogt ruimtelijk

Als je dan toch een grote kast hebt, dan kunnen de kleine kastjes (het gele en de kratjes) misschien weg? Daar kan je een kleine stoel neerzetten. Risico dat de stoel binnen de kortste keren vol ligt met kleren óf dat je er af en toe gaat zitten. Met een mooie wandlamp er bij. Heb je de kastjes toch nodig, hang ze dan op. Door de vloer leger te maken oogt het ruimtelijker. Als je de kastjes ophangt, bedenk dan goed wát je in het kastje legt/zet. Kies voor items die je niet dagelijks nodig hebt, wat niet opgevouwen hoeft te worden én wat leuk is om naar te kijken.

De wand daarnaast kan je dan eventueel volhangen met mooie hoeden, sjaals, sieraden. Ga hiervoor eens speuren naar messing kledinghaken. Dan blijft het nog steeds leuk om naar te kijken als er geen items aan hangen.

Knus en intiem mag wel in een slaapkamer

Wellicht heb je geen zin om de muren te verven omdat je hier geen jaren wilt wonen. En toch denk ik dat het de moeite waard is. Met een mooie, warme kleur maak je de ruimte knus en intiem. En dat mag wel op een slaapkamer zou ik zeggen. Verf alle muren. Je bed komt ook beter tot zijn recht tegen een gekleurde muur. Het bed valt nu helemaal weg terwijl het juist gezien mag worden.

Functionaliteit boven ruimtelijkheid

Een bed op poten, zoals je nu hebt, creëert ruimtelijkheid. Dat doe je goed. Maar functionaliteit gaat in dit geval boven ruimtelijkheid. Dus lades op wielen waarin je van alles kwijt kan is handig voor onder je bed. Je kan ook kiezen voor allemaal verschillende rieten manden uit de kringloop waar je van alles in kwijt kan. Dat oogt iets gezelliger.

8 Feng Shui tips voor een zen huis

Een bed in stijl

Maak van je bed een plek waar je ook lekker kan zitten. Koop 2 of 3 mooie, grote, kleurige kussens en zet die tegen de muur waar je bed tegen aan staat. Een mooi gehaakt sprei in een vintagewinkel en je bed is helemaal in stijl. Hang boven je bed een mooi schilderij, ingelijste poster of foto’s in verschillende lijsten. Daar trekt je blik meteen naar toe als je binnenkomt.

Boven je bed hangt nu een peertje. Leid vanaf dit lichtpunt 2 snoeren naar je bed (kan je in allerlei leuke kleuren krijgen) en hang er 2 vintage lampenkappen aan voor boven je bed als leeslampjes. Je kan denken aan stoffen kapjes zoals in je vensterbank of rotan kapjes. Zorg in ieder geval dat het leuke lampen zijn om naar te kijken.

Tip: duurzame items als aanvulling

Brocante kledingkast

Zo’n soort kast met leuke details. Ook zonder kleurtje is hij leuk. In de deurlijsten passen prima 2 passpiegels. Op Marktplaats vind je zo’n kast voor ongeveer €350,-. 

Fluwelen stoel

Mooi gecapitonneerd stoeltje, past helemaal in een walk in closet, je kan zulke stoelen vinden op Marktplaats bijvoorbeeld. 

Kledinghaken

Bovenstaande kledinghaken voor sjaals, hoeden of kleding. Zoiets vind je op Marktplaats voor €65,-. 

Meer mindful interieurtips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Sjouk in de House: de kamer van Rosa
Sluiten