Rosa Bertram
Rosa Bertram | LinkedIn Mind 1 apr 2019

Sjouk in de House: het huis van Marga

In de rubriek Sjouk in de House analyseert interieurstylist Sjoukje Bonekamp persoonlijkheden op basis van hun interieur. Want een interieur is een afspiegeling van degene die in het huis woont en de thema’s die in zijn of haar leven een rol spelen. Een aanpassing maken in je interieur kan ervoor zorgen dat dingen op andere terreinen in het leven ook in beweging komen. Dit keer analyseert Sjouk het huis van Marga.

Sjoukje Bonekamp is interieurstylist en coach. In haar werk als styliste komt ze vaak momenten tegen waarin mensen ‘op hun interieur lijken’. In deze rubriek analyseert ze het interieur aan de hand van foto’s én vertelt iets over de persoonlijkheid van de eigenaar. Ook tipt ze met liefde hoe je interieur een nóg positievere invloed kan hebben op je leven.

wo

Marga volgens Sjouk

Je inrichting staat duidelijk in de ‘wachtstand’. Je geeft zelf al aan dat jullie na de verbouwing 2,5 jaar geleden, zijn blijven steken in de inrichting. Logisch dat je even niets wilt na een ingrijpende verbouwing. Maar dat ‘even niets’ duurt wel lang en is zo jammer voor alle energie die jullie in de verbouwing hebben gestopt. Daarom goed dat je hulp vraagt via deze rubriek om jezelf weer even in beweging te krijgen.

Ik vraag mij wel af hoe het kan dat je na een tijd rust en met zo’n mooi verbouwingsresultaat, niet verder gaat met het afmaken van je huis. Vind je het op andere terreinen ook lastig om dingen af te maken? Raak je snel verveeld en wil je weer door naar een nieuwe uitdaging? Heb je moeite met het vragen van hulp? En/of is je energie nog steeds zo laag waardoor je bij de gedachte om met de inrichting bezig te gaan al moe wordt? Je bent wél heel flexibel en kan waarschijnlijk goed improviseren. Want hoe doe jij het in deze donkere dagen met zo weinig verlichting?

woonkamer Sjouk

Meubilair is het knelpunt

Het zou ook kunnen dat je het lastig vindt om je stijl te bepalen, maar dat betwijfel ik. Als ik naar je huidige meubilair kijk, zie ik iemand die op zich wel weet wat ze leuk vindt. De schilderijen die je hebt hangen, de mix van stoelen rond de eettafel gecombineerd met een antiek kastje.

Het grootste knelpunt is het meubilair dat niet meer in verhouding staat tot de ruimte. Dit geldt zowel voor de eethoek als de zithoek. Volgens mij hebben jullie met de verbouwing meer vierkante meters gekregen waardoor het meubilair een beetje wegvalt in de ruimte.

Must read: Dit is wat je slaaphouding over je persoonlijkheid zegt

Te beginnen met de eethoek. Je eettafel oogt vrij klein voor deze grote ruimte. De tafel mag langer zijn en volgens mij kan hij ook nog wel wat breder. De stoelen ogen ook vrij petit en nodigen niet echt uit om eens lekker lang te tafelen. Je kan een deel van de stoelen die je nu hebt, laten staan. Maar combineer deze stoelen met een paar lekkere lounge stoelen. Een mooie, sfeervolle lamp boven de eettafel maakt het tot een gezellig geheel. En om het echt af te maken; de schilderijen mogen iets lager hangen, meer op zit-ooghoogte.

Contrast

Het contrast tussen het meubilair in de zithoek en de strakke ruimte is best groot. Oftewel de zithoek heeft zijn beste tijd wel gehad. Daarnaast is het meubilair in de zithoek te propperig opgesteld in de ruimte. Het scheelt al een stukje als je de bank in het midden van de muur zou zetten. Maar nog veel beter zou zijn een grotere bank. Hierdoor maak je meer gebruik van de ruimte en klopt het geheel meer.

De kleuren van je huidige meubilair vormen niet echt een geheel. Fauteuils in verschillende kleuren kan prima, maar kijk of de kleuren elkaar een beetje versterken. Dan wordt het meer een geheel. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor meubilair in de zelfde kleurtonen maar ander stof structuur zoals velours, leer en katoen. Of effen stoffen gecombineerd met stof in dezelfde kleurtoon maar met patronen. Een mooi groot vloerkleed maakt de zithoek af.

Duurzame items

vintage stoel

Stoel: in de stijl van Philippe Starck. Het is heel persoonlijk of je deze lekker vindt zitten, dus ga altijd proefzitten en kijk of het originele design stoelen zijn. Marktplaats kosten ze €360,- per 4.

Vintage lamp

Lamp: een designlamp van Hans-Agne Jakobsson. Bieden op Marktplaats wordt je beste optie. Je zou ‘m boven de eettafel kunnen hangen. De lamp is een eye catcher, maar in bescheidenheid. Doordat het voornamelijk glas is, wordt het geen grote, zware lamp. Het messing geeft een warm, stijlvol accent.

Meer Sjouk in de House?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Sjouk in de House: het huis van Marga
Sluiten