Redactie
Redactie Psyche 5 mrt 2019
Leestijd: 4 minuten

Sjouk in de House: het huis van Anita

In de rubriek Sjouk in de House analyseert interieurstylist Sjoukje Bonekamp persoonlijkheden op basis van hun interieur. Want een interieur is een afspiegeling van degene die in het huis woont en de thema’s die in zijn of haar leven een rol spelen. Een aanpassing maken in je interieur kan ervoor zorgen dat dingen op andere terreinen in het leven ook in beweging komen.

Dit keer analyseert Sjouk de kamer van Anita.

Keuken

Anita volgens Sjouk

Je gunt jezelf een huiselijke en inspirerende omgeving en je investeert graag in je huis. Jouw interieur is geen eendagsvlieg. Als je iets koopt heb je daar jarenlang plezier van. Tegelijk ben je niet bang om te experimenteren met je interieur, je durft wel een gokje te wagen. Je hoeft jou niet te vertellen wat mooi is. Volgens mij houd je wel van speuren in winkels naar mooie items. Inspiratie lijk je overal vandaan te halen; musea, cafés, tijdschriften, tv. 

Kleuren voor engagement, liefde en inspiratie

Wellicht wilde je met de gele muur wat meer vrolijkheid en licht in je interieur en leven brengen. Geel is inderdaad vrolijk, maar tegelijk is het in dit geval ook een harde kleur omdat het een vrij zuivere geel is (als er meer zwart of wit toegevoegd zou worden krijg je al een ander effect). Samen met blauw wordt het daardoor een beetje kil.

kleurenpallet

Tegenover het blauwe kleed zou ik eerder een warme, wat meer ‘vergrijsde’ kleur doen zoals de tinten hierboven. Wellicht zijn dit niet de kleuren die je zelf meteen zou uitzoeken. Maar de kleuren staan voor wat ik je gun; liefde, engagement en inspiratie. Het zorgt voor warmte en gezelligheid in je interieur. Iets wat je altijd kan gebruiken en helemaal na een heftige periode. De rode gispen stoel geeft vervolgens weer een leuk fris contrast met deze kleuren.

Nodig uit tot loungen

Het geeft een speels effect zoals je het kleed bij de bank door laat lopen en de banken uit elkaar hebt gehaald. Daarnaast maakt het de bank minder kolossaal. De bank staat al helemaal klaar om lekker op te loungen met pantoffels en een dekentje. Maar dat dekentje kan wel iets enthousiaster. Een lekkere faux fur in warme bruine kleuren. Die kleuren halen de bank ook een beetje op.

woonkamer

Je hebt mooie grote ramen, die wel een gordijn kunnen gebruiken. Gordijnen geven sfeer aan een ruimte en maken een interieur ‘af’. Een in-between neemt niet al het licht weg en is stijlvol. Je kan witte gordijnen doen, maar in een lichte kleurtint van de tegenoverliggende muur past ook goed.

Door hanglampen creëer je ruimte

Je hebt vooral vloerlampen. In het zitgedeelte zou een plafondlamp een leuke variatie zijn. Door een plafondlamp laat je de hoogte van de ruimte ook meedoen. Hiermee creëer je ruimte. Een lees-wandlamp achter de bank zou ook mooi passen en is een fijne functionele verlichting. De zwarte tripod vloerlamp haalt het nodige licht weg, met een lichtere kleur kap voorkom je dat.

Woo

De twee stoelen tegenover de bank vind ik een mooie, warme combinatie tegenover de witte bank. De kussens in de stoel vind ik jammer. Waarschijnlijk zitten de stoelen niet lekker zonder kussen? Kies dan in ieder geval twee kussens die wat toevoegen aan de stoel. Omdat de stoel vrij strak is, is een ‘aaibaar’ kussen een leuke aanvulling. Dus een zachter, misschien zelfs rond kussen met een mooi velours stofje.

Sjouk in de House: de kamer van Rosa

Geef schilderijen de ruimte

De tv staat op een te klein kastje waardoor de tv extra groot lijkt. Kan de tv aan de schouw worden gehangen met een beugel? Als je het schilderij boven de schouw iets hoger hangt, komt het schilderij ook beter uit doordat het meer ruimte krijgt. 

Een mooie lijst om het ‘meisje met de parel’ zou het meer body geven en stijlvoller maken. De moeite waard om te speuren in de kringloop. Je zou de muur kunnen gebruiken om meer mooie ansichtkaarten in te lijsten en er bij te hangen in een bepaalde structuur. Je kan dan kiezen voor allemaal verschillende (kringlooplijstjes) in dezelfde kleur of juist allemaal de zelfde vormgeving en kleur voor meer rust.

Advies van Sjouk

lamp

Deze hanglamp staat mooi in de hoek bij de bank, ongeveer waar de tripod lamp nu staat. (Marktplaats € 200,-).

plafondlamp

Deze plafonnière is fijn als basis verlichting. De lamp is stijlvol in zijn eenvoud en ook mooi als hij niet aan staat. (Marktplaats, € 12,50).

kastje

De trolley van hout vind ik een leuke tegenhanger van de stoelen en tafels. Het heeft dezelfde strakke lijnen maar dan in warm hout (Marktplaats, € 125,-). Het is ook een mooi tafeltje voor wat meer persoonlijke foto’s en andere memorabele items.

Ook een advies voor je woonkamer? Sjoukje komt graag bij je langs voor een Flitsconsult. 

Meer interieurtips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Sjouk in de House: het huis van Anita
Sluiten