Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 2 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

She’s Beautiful When She’s Angry: een docu over de vrouwen die ons leven veranderden

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: She’s Beautiful When She’s Angry. Hoewel we eerder al schreven over een docu die laat zien dat het beeld van vrouwen in de media nog steeds behoorlijk scheef is, was de situatie rondom gendergelijkheid enkele decennia geleden nog veel slechter dan wij ons nu kunnen voorstellen. Tot er een vrouwenbeweging opstond in de jaren 60: de beroemde Tweede Feministische Golf. ‘We are nog asking men for our rights, we are taking them.’

She’s Beautiful When She’s Angry

De docu She’s Beautiful When She’s Angry gaat over precies die vrouwen, die opstonden voor hun rechten en daarmee ook óns leven veranderden. Er komen verschillende activisten aan bod die de feministische bewegingen leidden.

De documentaire kijkt dus vooral naar de geschiedenis van het feminisme – vooral de acties tussen 1966 en 1971 – maar reflecteert ook een beetje op de acties die nu nog worden gevoerd. En zeker ná het maken van de documentaire is de vrouwenbeweging alleen nog maar relevanter geworden:  sinds de verkiezing van Trump gingen miljoenen vrouwen de straat op om voor zichzelf op te komen.

Kortom: laat je inspireren! Je kunt She’s Beautiful When She’s Angry bekijken op Netflix.

Bekijk ook deze docu’s op Netflix

Wil je meer maatschappelijke documentaires zien, dan is Salam Neighbor (over Syrische vluchtelingen) zeker iets voor jou. Forks over Knives gaat over duurzaamheid, en levenslessen van een 96-jarige modeontwerpster krijg je in de docu Iris.

Wil je op de hoogte blijven van meer verhalen die ertoe doen? Meld je dan aan voor de Bedrock-nieuwsbrief!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
She’s Beautiful When She’s Angry: een docu over de vrouwen die ons leven veranderden
Sluiten