Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Love 9 feb 2019

Netflix-serie Sex Education: grappig, ontroerend en héérlijk awkward

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Deze keer: de Britse serie Sex Education.

De nieuwe Netflix-serie Sex Education is een kijkcijferkanon (al meer dan 40 miljoen keer bekeken!) en wij snappen wel waarom. Het is anders, ontroerend, grappig, soms (pijnlijk) herkenbaar, kleurrijk en uitermate openhartig. Precies wat we nodig hebben in barre tijden.

Want terwijl Trump er in de States lustig op los polariseert in de samenleving en er in ons eigen land vorige maand nog een anti-lhbti-pamflet rond ging (de zogeheten Nashville-verklaring), kunnen we wel wat vrije denkers gebruiken. Sex Education is een lichtje in de duisternis.

Waarover gaat Sex Education?

De serie draait om de tiener Otis, die zoon is van een sekstherapeute. Vrij genant voor een puber natuurlijk. Daarnaast is Otis zelf ook nog eens zo groen als gras. Wanneer zijn rebelse klasgenote Maeve erachter komt dat Otis de gave heeft om zijn generatiegenoten te helpen met hun seksproblemen (geleerd van zijn moeder natuurlijk…), hoort ze de kassa’s al rinkelen. Ze haalt hem over om samen een ondergrondse sekstherapie-praktijk te beginnen op school.

Elke aflevering begint met een seksscène – waar Otis later zijn therapie op los mag laten – en die zijn zo divers als ze maar komen. Van stelletjes waarvan de één liever seks in het donker wil hebben tot aan onhandige ontluikende lesbische seks, tot aan een jongen die maar niet klaar kan komen omdat hij te veel wiet rookt. Het is alsof de makers willen zeggen: niemand weet eigenlijk precies hoe het moet met dat seksen, we doen allemaal maar wat. En dat is zowel grappig als ontroerend als héérlijk awkward.

Dit vind je misschien ook interessant: Uit onderzoek blijkt dat vrouwen dit zouden willen weten vóór de eerste keer seks

Feest voor het oog

Maar niet alleen het onderwerp is leuk om naar te kijken: ook de acteurs en de cinematografie zijn fijn. Zo speelt Gillian Anderson (die je misschien nog wel kent van The X-Files) de moeder van Otis en vrijdenkende sekstherapeute. Maeve – de rebelse klasgenote van Otis – is dan weer een stoere, feministische chick. En Eric – de beste vriend – is een vrolijke, grappige jongen die openlijk homoseksueel is en die experimenteert met make-up en vrouwenkleren, tot ongenoegen van zijn strenge vader.

Daarbij speelt de serie zich nu eens niet af in het immer bruisende Londen, maar in Wales, waardoor we worden getrakteerd op groene heuvels en Harry Potter-achtige gebouwen en huizen. Misschien wel dé nieuwe vakantiebestemming?

Sex Education | Official Trailer [HD] | Netflix

Channeling his Sex Therapist mother, inexperienced teen Otis decides to set up a Sex Therapy clinic at school for the hopeless students of Moordale High. Get ready for love, laughs, lube, and the best time of their lives. Coming January 11, only on Netflix.

Seizoen 1 (8 afleveringen) van Sex Education is nu helemaal te bekijken op Netflix.

Meer aanraders op Netflix:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Netflix-serie Sex Education: grappig, ontroerend en héérlijk awkward
Sluiten