Anouk Schaap
Anouk Schaap Society 9 jul 2020

Hoe zorg je goed voor jezelf nu de wereld weer gaat draaien?

Er wordt veel gesproken over ‘re-entry anxiety’: de angst om weer terug te gaan naar ‘normaal’. We gaan op heel veel vlakken hopelijk niet terug naar het oude normaal. We kunnen echter wel weer naar kantoor, we kunnen weer uiteten en er komt een moment dat we weer naar feestjes mogen. Alhoewel de afgelopen maanden pittig waren, is het voor veel mensen een enorme verademing geweest. Een verplichte stap terug die veel heeft opgeleverd: meer rust en minder spanning. Hoe zorg je goed voor jezelf nu de maatschappij weer in beweging komt?

Er is niemand in de wereld die beter weet hoe jij goed voor jezelf zorgt dan jijzelf. Ga met onderstaande vragen aan de slag en vind de antwoorden hoe jij goed voor jezelf zorgt in jezelf.

1. Welke lessen heb jij geleerd?

Welke lessen heb jij geleerd uit een periode van meer alleen zijn of van juist veel tijd met je partner (en gezin) doorbrengen? Wat heeft het thuiswerken jou gebracht? Schrijf voor jezelf op welke lessen jij hebt geleerd, wat ben je over jezelf te weten gekomen?

Misschien ben je erachter dat tijd alleen doorbrengen jou heel veel goed doet of dat thuiswerken wel of juist helemaal niet werkt. Misschien zie je nu in hoeveel stress je in het verleden ervoer. Wat heb jij geleerd over jezelf, over werk, over relaties? Schrijf de antwoorden op.

2. Welke voordelen heb jij ervaren?

Wat hebben de afgelopen paar maanden jou opgeleverd? Hoe is het met jouw stresslevel gesteld? Is de kwaliteit van jouw slaap veranderd? Heb je meer rust in jouw lichaam? Ga voor jezelf na wat een periode van meer thuis zijn en minder sociale druk jou in de positieve zin heeft opgeleverd. Schrijf de antwoorden op.

3. Welke veranderingen kun jij doorvoeren?

Kies een les en een daaraan gekoppeld voordeel op die jij wilt meenemen in de toekomst. Schrijf op wat jij kunt veranderen zodat je die les kunt vertalen naar een nieuwe levensstijl. Wanneer jij terugvalt in oude gewoonten kun je de geleerde lessen niet meenemen.

Onderstaande vragen zullen je hierbij helpen:

  • Welke verandering wil jij doorvoeren?
  • Hoe kun je die verandering doorvoeren?
  • Wat heb je daarvoor nodig?

Ervoer jij veel werkstress en is dat de afgelopen maanden afgenomen? Ga dan na wat jij kunt veranderen om de stress niet toe te laten nemen. Hoe kun je dit voorkomen en wat heb je daarvoor nodig? Maak het concreet, als het nodig is, ga dan in gesprek op jouw werk en geef aan wat er moet veranderen om jou gezond te houden.

Het vergt lef om aan jezelf toe te geven dat je het hiervoor beter had kunnen doen, het vergt ook lef om dit aan te geven bij anderen. Het is echter wel de enige manier om een verandering door te voeren.

Dit artikel is geschreven door Anouk Schaap, de founder van Take Care of Your Selfie. De basis van Take Care of Your Selfie is om goed te zorgen voor je lichaam, gedachten en emoties. Goed voor jezelf zorgen is een reis en eentje om van te genieten, je groeit er enorm van! Kun je hier hulp en inspiratie bij gebruiken? Bestel dan De Ultieme Self-Care Gidsv, de praktische gids waarin je leert hoe je echt goed voor jezelf zorgt!  

Meer Bedrock?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Hoe zorg je goed voor jezelf nu de wereld weer gaat draaien?
Sluiten