Rosa Bertram
Rosa Bertram Verzorging 2 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Self-care Saturday: fijne behandelingen die jij jezelf cadeau kan doen

Bij BEDROCK staan we voor een bewust én gelukkig leven. En daar hoort ook een flinke portie self-care bij. Er is immers niets zo belangrijk als af en toe hoognodige tijd voor jezelf nemen, op te laden en precies te doen waar jij behoefte aan hebt. Komt er een me-day aan? Wij verzamelden een paar fijne behandelingen die je jezelf best wat vaker cadeau mag doen.

We denken vaak dat we niet te veel tijd aan onszelf moeten besteden. Er is immers een volle agenda, vrienden, een sportschool, misschien een gezin en wat niet. Maar ho eens even. Stop. Breath. En neem een moment voor jezelf. We onderschatten vaak hoe belangrijk het is om ook eens stil te staan, in te tunen bij jezelf en te doen waar jíj behoefte aan hebt.

Daarom delen een lijstje met maar al te fijne behandelingen waarmee je helemaal tot rust komt.

Massage

Een massage is misschien wel dé beste manier om weer helemaal van op te laden. Huidaanraking is ontzettend belangrijk voor de mens, zo merkten we tijdens de coronacrisis. Huidhonger werd een heus ding. Behalve dat huidaanraking essentieel is voor de mens, zorg je met een massage ook voor dat stress en opgekropte spanning wordt los gemasseerd.

Waarom selfcare niet egoïstisch is (kijk maar naar het dierenrijk!)

Een intense sportmassage kán, maar echt ontspannend is het niet. Ga je echt voor ontspanning? Kies dan liever voor een relaxing massage om er de meeste vruchten van te plukken. Ook een Japanse shiatsu massage weet vaak (letterlijk) de vinger op de juiste plek te leggen, en precies te vinden waar jouw knooppunten zitten.

Gezichtsbehandeling

Een gezichtsbehandeling is – net als een massage – iets wat we nog te vaak vergeten. Het klinkt misschien overbodig, maar een expert aandacht laten schenken aan jouw huid, een analyse laten doen over welk huidtype je hebt (en dat kan steeds veranderen!), wat jij nodig hebt, kan wonderen doen.

Zo waren we onlangs bij BLOY Institute voor een Signature Facialwaardoor je huid meer volume, diepere hydratatie en een glow krijgt. De huidproducten van LABAREAU worden met behulp van een zuurstofapparaat (!) dieper in de huid gebracht. En maak je geen zorgen, het is geheel pijnloos. Het apparaatje blaast als het ware lucht op je huid.

Het resultaat? Een oxygen boost voor je huid, en een gezonde glow. Wie wil dat nou niet?

Ayurvedische behandeling

Je kent het misschien wel: Ayurveda, het is de oudste geneeswijze uit India waar we vandaag de dag gelukkig nog de vruchten van kunnen plukken. Ayurveda kijkt in eerste instantie naar jou als geheel, holistisch dus. Aan de hand van bijvoorbeeld je karakter, je huid, haar, energielevel en eetlust wordt er een screening gemaakt en kun je zien welke type’s (dosha’s) het sterkst bij jou aanwezig zijn.

Wat self-care écht betekent (en 15 manieren om het te beoefenen)

Bij de Ayurvedische leer komen heel veel verschillende therapieën en behandelingen kijken. Van een Ayurvedische massage tot een Detox. Benieuwd? Deze Ayurveda kliniek biedt allerlei verschillende behandelingen aan die precies aansluiten waar jouw lichaam nodig heeft.

Spa

Een dagje naar de sauna never gets old. In de sauna krijgt je lichaam de tijd om eens écht uit te rusten, je spieren te ontspannen en je geest kan eindelijk even stilstaan. Nederland is heel wat fijne Spa’s rijk, in de stad maar ook middenin de natuur. Naast een sauna vind je er vaak allerlei verschillende stoombaden en (aroma)therapieën.

Waarom een Ayurveda lente cleansing je goed zal doen deze lente

Ken je bijvoorbeeld de Watsu behandeling in Akasha Holistic Wellbeing (Conservatorium in Amsterdam) al? Je drijft met oren en ogen gesloten in warm water en doet een reeks van zachte draaibewegingen, organische bewegingspatronen en yoga-achtige rekoefeningen.

Waarom? De bewegingen zijn ontworpen om in lijn te komen met het innerlijke ritme, de ruggengraat te verlengen en het lichaam te ontspannen. Terwijl je hartslag daalt en gedachten vertragen wordt diepe ontspanning ervaren.

Voetreflexologie

Is het eindelijk zover dat je eens goed voor jezelf laat zorgen? Sla dan vooral je voeten niet over. In onze voeten komen ontzettend veel zenuwen samen en dat maakt het dé plek voor je lichaam om eens goed behandeld te worden.

Voetreflexologie is een krachtige behandeling waarna je je weer helemaal gereinigd en opgeladen voelt, met alle gezondsheidsvoordelen van dien.

Sla jezelf niet over en zie deze behandelingen als een heuse APK voor je geest én lichaam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Self-care Saturday: fijne behandelingen die jij jezelf cadeau kan doen
Sluiten