Schrijven op steen? Het kan echt en het ziet er ook nog eens heel mooi uit

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: duurzame huidverzorging, een festival in het Museumkwartier, notitieboekjes van steen en het meest duurzame overhemd ter wereld.

Helemaal natuurlijk

Hoeveel huidverzorgingsproducten smeer jij dagelijks op je gezicht? De gemiddelde vrouw zeker twaalf, vertelt webshop nourished nederland ons. Beter voor je huid én de wereld als die producten natuurlijk zijn. De webshop is opgericht door een Nederlandse en een Australische vrouw, die samen de missie hebben om het grote aanbod van natuurlijke producten in Australië ook in Nederland te evenaren.

De shop heeft een breed assortiment: van deodorant tot make-up en zonnebrandcrème. Momenteel kun je er producten van tien verschillende merken kopen, maar dat wordt ongetwijfeld nog uitgebreid. En ze werken aan meer dan dat: ‘Wij geloven dat kennis macht is en daarom willen we een website & community creëren waar je kunt leren’, schrijven ze.

Dansen voor het Rijksmuseum

Nog niks te doen vandaag en toevallig in de buurt van Amsterdam? Ga naar het (gratis) Museum Quarter Festival! Op het eendaagse festival, georganiseerd door lokale ondernemers, komen muziek, cultuur, mode en food samen. Naast een vol muziekprogramma zijn er onder andere gratis tours door Het Concertgebouw, Stedelijk Museum en Rijksmuseum, schilderworkshops door het Van Gogh Museum én allerlei foodstands. Ook aan de kinderen is gedacht; zij kunnen een speciale tour door het gebied doen.

De activiteiten vinden vandaag allemaal plaats in het Museumkwartier (rond het Museumplein, de Van Baerlestraat en P.C. Hooftstraat) van 12:00 tot 22:00 uur.

Schrijven op steen

Papier, dat is toch niet duurzaam? Er worden bomen voor gekapt en er wordt water voor gebruikt, maar bovenal wordt het veel verspild. Niet voor niets zetten bedrijven tegenwoordig vaak standaard ‘Denk aan het milieu voor u dit print’ onder hun mails. Maar bij On The Rocks doen ze het anders: ze maken hun notitieboekjes gewoon van steen.

Vorige week werd er een nieuwe collectie ‘rockbooks’ gelanceerd in samenwerking met Merel Wildschut van de vegan blog De Groene Meisjes. En dat zijn niet zomaar notitieboekjes: de lijn bestaat uit een Eerste Keren Dagboek (om alle dingen op te schrijven die je voor het eerst doet), een Random Acts of Kindness-boek (inclusief suggesties voor kleine dingen die je kunt doen om anderen te helpen), een Dotted Rock voor bijvoorbeeld bullet journalling én een Groene Agenda 2018. In die laatste staan onder andere wekelijkse ‘groene tips’ en een maandelijks vegan recept. Kopen? Dat kan in de webshop van On The Rocks of op opa-en-an.nl.

Duurzame mannenmode

Duurzame mode voor vrouwen is steeds meer te vinden, maar voor mannen lijkt het aanbod nog wat achter te lopen. Maar nu is er het nieuwe Nederlandse mannenmodemerk SKOT, dat beweert ‘het meest duurzame shirt ter wereld’ aan te bieden. Mode zou mooi, leuk en eerlijk verdeeld moeten zijn, niet vervuilend en inhumaan, zeggen ze – en daar zijn wij het helemaal mee eens. Daarom maakt SKOT duurzame kleding van 100 procent biologisch katoen. Per overhemd wordt 2000 liter water en 200 milliliter aan chemische bestrijdingsmiddelen bespaard. De productie is circulair en levert een eerlijke prijs op voor de producent. Aan alles is gedacht: sommige knopen zijn gemaakt van gerecycelde kokosnoot en zelfs de verpakking is zo duurzaam mogelijk.

Hun producten zijn opgesplitst in twee categorieën: de Fun- en de Serious-collectie. Voor ieder wat wils, dus. Je koopt de kleding in de webshop. En als je er écht op uitgekeken bent? Dan kun je de overhemden ook weer bij hen inleveren, zodat ze nieuwe grondstoffen opleveren.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Schrijven op steen? Het kan echt en het ziet er ook nog eens heel mooi uit
Sluiten