Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 10 dec 2020

Zelfs voor schoenveters bestaat een duurzaam alternatief (én het gaat plastic waste tegen)

Regelmatig selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: schoenveters van plastic en irritatie-vrije tampons,

Schoenveters van oud plastic

Als je het milieu wilt verbeteren, denk je natuurlijk meteen aan grootse gebaren. Maar wat nou als je ook gewoon kunt beginnen met het kopen van duurzame schoenveters? Je draagt ze elke dag, maar denkt daar waarschijnlijk nooit bij na.

Nee, schoenveters zijn dan wel niet het meest vervuilende ‘kledingstuk’ dat er bestaat, maar dat betekent niet dat daar geen duurzaam alternatief voor gemaakt kan worden. En het is bovendien een goede manier om gebruik te maken van plastic afval!

Zoiets moeten de 4 Amsterdamse studenten achter STRICK gedacht hebben. Zij hebben het idee om schoenveters te maken van PET-flessen (die dus ook nog eens heel sterk zijn). Met de ‘Bottle Blue’ en de ‘Wasted White’ willen ze op een leuke manier bijdragen aan de strijd tegen onze plastic afval. Wat ons betreft lukt dat goed!

Een comfortabele menstruatie

Wist je dat je per menstruatiecyclus al snel 25 tampons of maandverbanden gebruikt? Per jaar zijn dat meer dan 325 producten, en in je vruchtbare leeftijd zo’n 11.375! Dat is niet alleen heel duur én irritant (we all know the struggle), maar ook niet zo goed voor je vagina. Synthetisch materiaal kan nu eenmaal irritaties opleveren, en ongesteld zijn is al vervelend genoeg zonder die gevolgen.

Gelukkig zijn er wel andere opties. Zo heb je bijvoorbeeld de 100% katoenen tampons, inlegkruisjes en maandverbanden van Sanature. Volgens het merk kan katoen maar liefst 5 keer het eigen gewicht aan vocht vasthouden. Ook belangrijk: katoen sluit de huid niet af, waardoor je irritaties voorkomt. De producten zijn te koop bij de meeste drogisten (waaronder Etos, Kruidvat, DA en Trekpleister).

Meer Bedrock

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Zelfs voor schoenveters bestaat een duurzaam alternatief (én het gaat plastic waste tegen)
Sluiten