Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Mind 2 mrt 2016

Samuel Levie over goed genoeg zijn en wakker liggen

Bij BEDROCK geloven we in eerlijkheid en oprechtheid en willen we the truth achter de persoon leren kennen. Waar gaat hun hart sneller van kloppen? Waar voelen ze zich onzeker over en hoe maken ze de wereld een stukje beter?

Business man pur sang, Samuel Levie, is de eigenaar van worstenmerk brandt & levie en het bedrijf Food Cabinet dat zich specialiseert in voedselvraagstukken. Met deze projecten levert Food Cabinet een bijdrage aan een beter voedselsysteem.

5 dingen waar je goed in bent

“Dingen van de grond krijgen, mensen enthousiast maken, strategie ontwikkelen, vroeg opstaan en worst maken.”

5 dingen die je niet kunt

“Niets doen, concentratie is niet mijn sterkste punt, uitslapen, nee zeggen en gitaar spelen.”

Wat zou je doen wanneer geld geen rol zou spelen?

“Ik zou denk ik precies hetzelfde doen als ik nu doe! Misschien zou ik iets vaker een lange reis proberen te maken. Maar dat heeft meer met rust en organisatie te maken dan met geld misschien. En ik zag laatst een heel vet huis. Als dat nou niks zou kosten…”

Wat doe je wanneer je gestrest bent?

“Vragen aan mijn vriendin of ze me een massage wil geven. En eens in het jaar ga ik op vakantie zonder telefoon en computer.”

Ik geloof echt niet in vorige levens! We hebben een kans en daar moeten we iets moois van maken

Waar ben je bang voor?

“Clowns heb ik altijd eng gevonden. Rare types, kan me niet voorstellen dat iemand daar vrolijk van wordt. En ik kan ook flink bang worden van hoogtes.”

Het grootste vooroordeel dat je hebt over iets of iemand

“Ik heb altijd vooroordelen. ‘Zal wel een suf type zijn… Oh vast zo’n snelle…’ En gelukkig denk ik dan altijd: “Gast, leer eerst eens iemand kennen.” Meestal blijkt het namelijk absoluut onjuist.”

Waarover lig je wakker?

“Drukte op werk. Ik heb twee zaken. Food Cabinet en brandt & levie. Soms kan ik echt liggen malen. Hoe gaat het met het team? Houden we ze enthousiast? Zijn we goed genoeg? Is er genoeg werk? Eens in ze zoveel tijd lig ik een nacht wakker. De volgende ochtend heb ik dan meestal hele plannen voor hoe dingen anders moeten.”

Het meest eenzame moment uit m’n leven

“Tijdens onze reis door Italië om worst te leren maken voelde ik me af en toe echt eenzaam. Het was hard werk in de slagerij en ook al was ik met een van m’n beste vrienden miste ik mijn familie enorm.”

Hoe belangrijk is drama voor je algehele gemoedstoestand?

“Ik houd niet van drama. Als ik het gevoel heb dat iemand me naait kan ik echt super gefrustreerd worden, maar verder: drama no thanks…”

Waar ging jouw laatste droom over?

“Dat ik ondersteboven aan een vleugel van een vliegtuig hing. Ik moest heel hard nadenken hoe ik er vanaf kwam zonder te vallen. Uiteindelijk was wakker worden natuurlijk de oplossing.”

Wat is jouw ultieme tip voor een betere gezondheid?

“Chillen en sporten! Ik merk echt dat als ik het te druk heb ik allerlei pijntjes krijg. Fysiek bezig zijn of gewoon een biertje drinken met vrienden is dan vaak genoeg om me een stuk beter te voelen. Rondje park, fietsen door waterland of een uurtje sportschool is all it takes.”

De sleutel tot een betere wereld is?

“We moeten gaan inzien dat er niet een sleutel is. Het zijn er zeven miljard. Iedere dag de juiste keuzes maken. Pak de trein of de fiets in plaats van het vliegtuig of de auto. Koop vlees van een boer of worstmaker die je kent, of laat het eens staan. Heb altijd een boodschappentas bij je! Onze cultuur van consumeren moet er een worden van consuminderen. Daartoe ben jij de sleutel.”

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Samuel Levie over goed genoeg zijn en wakker liggen
Sluiten